
10 svežih peteršiljevih stebel skupaj z
listi damo v 1 l čistega vina, dodamo1-2 žlici
čistega vinskega ali
jabolčnega kisa. Kuhamo 10 minut na malem plamenu. Dodamo še 300 g medu in še 4 minute kuhamo. Vroče vi
no precedimo v
steklenice, ki smo jih sprali z malo
močnega alkohola. Zapečatimo. Usedlina na dnu steklenice, ne škoduje in jo lahko popijemo z vinom. Nekateri opustijo kuhanje medu, da ne izgubi med preveč učinkovin.
Vino uspešno zdravi srčne slabosti, srčni boleznih, angini
pektoris. Zbadanje pri
srcu bo izginilo, če vzamete 1-3 jedilne žlice vina na dan. Vsekokor je to dopolnilno zrdavljenej k terapiji, ki jo je predpisal zdravnik.
Vir:Maria
Treben: Zdravje iz božje lekarne, Mavrica, 1996;
str. 70
http://sl.wikipedia.org/wiki/Vino
Ni komentarjev:
Objavite komentar