Bazilika, brokoli, brstični ohrovt, cvetača, čaj, čebula, česen, drobnjak, grenivke, hrana iz morja, ingver, jagode, jajčevci, ječmen, korenje, krompir, kumare, kurkuma, lan, limone, melona, meta, nepolirani riž, olivno olje, origano, oves, paprika, paradižnik, pastinak, pehtran, pomaranče, pšenica, rožmarin, sladka koreninica, soja, timijan, zelena, zelje, žajbelj.
Recept:
Brokolijeva pašteta z lešniki:
350 g brokolija kuhamo 10 minut. 50 lešnikov damo v pekač za 10-15 minut na 130 stopinj. Potem jih mencamo v kuhinjski krpi, da odstopi rjava lupinica. Kuhani brokoli odcedimo, vodo prihranimo. V multipraktiku zmeljemo brokoli, pražene lešnike, 1 žličko sezama, 1 žličko parmezana, 1 strok česna, 1 šopek bazilike, olje, sol, poper. Po potrebi dodamo odcejeno brokolijevo vodo, da dobimo gosto pasto. Ohlajeno zapremo v lončke.
Recept po:
Petra Kavšek: Godna kuhinja, 2013
Ni komentarjev:
Objavite komentar