Fosil

Fosil

20. april 2012

IZBOLJŠAJMO SVOJO PREBAVO

Na dobro prebavo vpliva tudi to, da zjutraj na tešče zaužijemo 2-3 dcl mlačne vode.
Prvi obrok naj bo sveže sezonsko sadje. V tem obroku ne užijte ničesar drugega, po 30 do 60 minut kasneje si lahko privoščimo zajtrk. Uredimo si prehranjevalni ritem in navade. Če se le da, jemo ob istih urah. Če začutimo lakoto, prigriznimo nekaj, ker v nasprotnem primeru, če čakamo, da se popolnoma zlakotnimo, bomo pri obroku potem  pojedli preveč in prehitro oz. se prenajedli. Jejte umirjeno, ne v naglici ali pod stresom, prijetnem okolju. Najboljša je kuhana ali presna hrana, izogibajmo se cvrti, praženi, konzervirani hrani in dodatkom. Hrana naj bo sveža, čim bolj pestra in iz našega okolja. Če je iz lastne ali biološke pridelave še toliko bolje. Med obroki ne pijemo. Količina zaužite hrane naj bo zmerna. Upoštevajte to, da se beljakovine in ogljikovi hidrati prebavljajo v različnem okolju in jih zato ne uživajte skupaj. Z nobeno hrano s ene silite. Telo ve, kaj potrebuje in vam to tudi namigne, če mu prisluhnete. Hrano pripravljate dobre volje in s pozitivno energijo.

Dobro je, če očistimo svoje telo spomladi in jeseni z očiščevalnimi kurami, ki izločijo iz telesa zaostalo blato in očistijo črevesne resice, da lažje vsrkavajo hranilne snovi. Na voljo so dobri preparati, ki vam pomagajo očistiti prebavno cev.    

Ni komentarjev:

Objavite komentar