Fosil

Fosil

11. maj 2008

ZDRAVILNI UČINKI MEDU IN CIMETA

Po nekaterih teorijah je med edina hrana, ki ne škoduje med. Proizvaja skoraj v vseh deželah sveta. Mešanica medu in cimeta zdravi večino bolezni...Seveda naj bo med čimbolj naraven, brez dodatkov. Znanost je dokazala, da uživanje medu v normalnih količinah ne škoduje niti diabetikom. Revija "Weekly World New" v Kanadi je 17.1.1995 izdala seznam bolezni, ki jih zdravi mešanica medu s cimetom

Srčne bolezni
Naredite mešanico medu in cimeta.
Namažite jo na kruh in jo jejte redno za zajtrk namesto masla in marmelade. Zmanjšuje holesterol v arterijah in preprečuje srčni napad.
Prav tako preprečuje ponoven napad pri ljudeh, ki so že utrpeli prvega. Redna uporaba zmanjša težave z lovljenjem sape in okrepi srčni utrip.
V ZDA in Kanadi, kjer ta produkt uporabljajo v domu ostarelih, so odkrili, da se žile revitalizirajo in čistijo.

Piki insektov
Zmešajte žlico medu in dve žlici mlačne vode ter žličko cimeta v prahu. Zmešajte sestavine in nežno nanesite na mesto pika. Bolečina bo izginila v minuti ali dveh.

Artritis
Zmešajte skodelico vroče vode z dvema žlicami medu in žličko cimeta v prahu, spijte eno zjutraj in eno zvečer. Če redno pijete, se tudi kronični artritis lahko ozdravi. V študiji, ki so jo naredili v univerzi Kopenhagen, so zdravniki pacientom vsak dan dali pred zajtrkom žličko medu in pol žličke cimeta. V enem tednu je od 200 pacientov 75im bolečina popolnoma izginila. Po nadaljnjem mesecu so bili praktično vsi pacienti brez bolečin, čeprav nekateri skorajda niso mogli več hoditi.

Izpadanje las
Plešasti oz. ljudje s težavami z izpadanjem las lahko dodajo v najbolj toplo olivno olje, kar ga prenesejo, žličko medu in žličko cimeta v prahu in nanesejo na lasišče. Zmes nanesite za 15 minut po tuširanju.

Infekcija ledvic
Pripravite kozarec mlačne vode in jo zmešajte z dvema žličkama cimeta v prahu in žličko medu. Ta zmes uniči klice, ki so povzročile infekcijo ledvic. Pijte zjutraj in zvečer, dokler infekcija ne izgine.

Boleči zobje
Naredite kremo iz 5 žličk medu in žličke cimeta in namažite zob, ki boli. Ponovite najmanj 3x dnevno.

Holesterol
2 žlički cimeta zmešajte s 3 žličkami medu in 16 enotami vode. Pijte 3x dnevno, zmanjšanje holesterola za 10% se pokaže v 2 urah. V kolikor to prakticirate redno, lahko zmanjša raven holesterola na raven normale.

Prehlad
Da bi popolnoma pozdravili težave s sinusi, kronični kašelj ali običajni prehlad, zmešajte žličko mlačnega medu z 1/4 žličke cimeta v prahu in ga pogosto jejte.

Prebava
Mešanica medu in cimeta prav tako olajša vetrove, okrepi imunski sistem in olajša težave s prebavo.

Starost – pomlajevanje
Če zaužijete med s cimetom redno, prav tako odstranjuje sledi staranja. Zmešajte 4 žličke medu, žličko cimeta in 3 skodelice vode. Iz teh sestavin pripravite čaj in pijte 1/4 skodelice 3x - 4x dnevno. Med ohranja kožo svežo in mehko ter ublaži učinke staranja. Z njim si lahko pripravite osvežilne maske za kožo. Prav tako podaljšuje življenje.

Hujšanje
Dnevno, pol ure preden gresta spat in pol ure pred zajtrkom, spijte med s prevretim cimetom v skodelici vode.

Boleče grlo
Pojejte vsake 4 ure žličko medu zmešane s pol žličke jabolčnega kisa.

Sam med krepi srce. Lahko ga uporabljamo kot mazilo skupaj z 20-30 kapljicami ameriškega slamnika. Tako dobimo odlično sredstvo za rane, tvore, kraste. Rane, ki se slabo celijo premažemo z mešanico medu in sveže naribane korenine hrena, namesto nje lahko uporabimo tinkturo hrena. Med je čudovito zdravilo pri artritisu in putiki. V ta namen zmešamo 4 žlice medu in čajno žličko v prah zmlete gabezove korenine ali tinkture. Mešanico dobro premešamo in segrejemo v vodni kopeli. Še vroče polagamo na boleča mesta na roke, komolce, kolena, noge, členke. Najbolje, da to napravimo zvečer in obkladek pustimo čez noč. Čez obkladek lahko damo še filter vrečko kamilice, da se toplota dlje obdrži, ves obkladek pa zavijemo z volneno ruto.

OPOZORILO: Več kot čajna žlička cimeta dnevno ni priporočljiva, še sploh vrste kasija. V Sloveniji je naprodaj cimet vrste kasija, ki je v prevelikih količinah lahko nevaren zdravju, saj vsebuje rakotvorni kumarin. "Iz Droge Kolinske so sporočili, da so se zaradi najnovejših strokovnih spoznanj o škodljivosti kumarina podrobno poglobili v raziskavo problema. "Glede na to, da velja za sprejemljiv dnevni vnos 0,1 mg kumarina na kilogram telesne teže, in upoštevajoč lastnosti različnih vrst cimeta, smo se odločili, da potrošnike opozorimo na potencialno nevarnost prevelikega uživanja cimeta vrste kasija. Zato smo že popravili deklaracije, ki na novih serijah pakiranja vsebujejo opozorilo potrošniku: uporaba več kot ene kavne žličke na dan ni priporočljiva." Vir: http://www.zurnal24.si/cms/novice/slovenija/index.html?id=73501 (17.10.2008)

Dr. Alfred Vogel: Ljudski zdravnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar