Fosil

Fosil

14. marec 2010

Strong Bones Plus

Pakiranje: 100 kapsul

Izdelek Calivita.

*********************************

Gradnik vaših kosti!

Naš svet se neprestano spreminja. Kot številna druga podjetja smo tudi mi motivirani, da s pospešenim razvojem, znanstvenimi in tehničnimi novostmi naredimo naše izdelke čim bolj učinkovite. CaliVita® spremlja razvoj tehnologije. Na osnovi prošnje članov, smo razširili našo ponudbo izdelkov, in sicer z izboljšanjem izdelka Strong Bones, enega od naših najbolj znanih in priljubljenih izdelkov.

Strong Bones Plus vsebuje poleg kalcija in magnezija tudi vitamin D3.
Vsi dobro vemo, da naše telo potrebuje kalcij in magnezij za gradnjo in ohranjanje zdravih zob in kosti. Študije so pokazale, da kalcij, še posebej v kombinaciji z vitaminom D, lahko prepreči oslabitev kosti. Če vaša prehrana ne vsebuje dovolj kalcija, je priporočljivo, da ga dovajate z izdelki, ki vsebujejo le-tega.

V nadaljevanju boste našli najpogostejša vprašanja v zvezi z ohranjanjem zdravih kosti, na katera je odgovoril prof. dr. Miloslav JANOVEC, dr. med., specialist ortoped.

Kaj lahko vpliva na zdravje naših kosti in ohranjanje njihovega zdravja?

Tveganje da postanejo vaše kosti bolj krhke, se poveča s kajenjem, povečanim uživanjem alkohola, kave in fosfatnih pijač (kot na primer cola). Podhranjenost, nizko proteinske diete in sedeči način življenja imajo lahko podobne učinke. Če so ti dejavniki prisotni dlje časa ter temu dodamo še pojav dodatnih dolgoročnih dejavnikov (hormoni), se lahko pojavi osteoporoza, ki danes velja že za zelo razširjeno bolezen.

Kateri so simptomi osteoporoze?

Osteoporoza je neboleča in je ne spremljajo specifični, zunanji simptomi. Zlomljena ali napočena kost sta lahko opozorilni znak ter priložnost za zdravniški pregled pri zdravniku, ki je specializiran glede preventive in za zdravljenja osteoporoze.

Kako lahko preprečimo pojav osteoporoze?

Glede na zadnje nasvete za preprečevanje in zdravljenje osteoporoze sta uživanje kalcija in vitamina D3 bistvenega pomena. Telo lažje absorbira kalcij, če je prisoten tudi vitamin D v zadostnih količinah. Pomanjkanje vitamina D je zelo pogost pojav pri starejših osebah. S starostjo se sposobnost naše kože, da bi tvorila vitamin D, zmanjša, obstajajo pa nekatera živila, ki vsebujejo ta nujno potreben element v našem telesu.

Na osteoporozo ljudje gledajo kot izključno žensko bolezen. Koliko resnice je v tem?
Ne samo ženske, temveč tudi moški lahko zbolijo za osteoporozo, vendar pa je število moških bolnikov znatno manjše. Razmerje med ženskami in moškimi, ki trpijo za to boleznijo, je 3:1.

Kaj priporočate za preprečevanje osteoporoze?

Najbolj učinkovita metoda za preprečevanje osteoporoze je uravnotežena, raznolika prehrana, ki je bogata s kalcijem in magnezijem ter življenjski slog. Na žalost obstajajo določene situacije v življenju, ko tega ne moremo storiti (npr. laktozna intoleranca, stroge, dolgotrajne diete ter obdobje po spremenjenem načinu življenja, predvsem zaradi hormonskih sprememb, kostna masa upade). V takih trenutkih je izjemnega pomena, da uživate visoko kakovostna prehranska dopolnila.

Izdelek Strong Bones Plus je obogaten z vitaminom D. Vsebuje kalcij, magnezij in vitamin D3, ki v celoti pokrivajo zahteve telesa za preprečevanje in zdravljenje osteoporoze.

Kako uporabljamo Strong Bones Plus?

2 tableti Strong Bones Plus vsebujeta 500 mg kalcija; kot preventivo vam priporočam, da zaužijete 4 tablete na dan oziroma po priporočilu zdravnika. Kot dodatek za zdravljenje osteoporoze priporočam njegovo redno, neprekinjeno uporabo. Zdravljenje osteoporoze je podobno kot pri hipertenziji, saj ne sme biti nikoli prekinjeno, ker bi le-to imelo za posledico ponovno povišanje krvnega tlaka. Enako velja tudi za zdravljenje osteoporoze.

POZOR! Izdelek ne more nadomestiti uravnotežene, raznolike prehrane ali zdravega načina življenja, kot tudi ne zdravljenja, ki vam ga predpiše zdravnik. V primeru suma bolezni ali ob pojavu simptomov, se posvetujte z zdravnikom.

*****************************************************

Uporaba:

2 do 4 kapsule dnevno ali po priporočilu zdravnika.

Sestavine:

- Kalcij - 250 mg
- Magnezij - 125 mg
- Vitamin D3 - 100 I.E.
- Natrij - 2,5 mg

**********************************************************


Če želite izdelek naročiti ali se včlaniti v Calivito, pišite na andreja.plenicar@gmail.com ali  urska.mitrovic@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar