Fosil

Fosil

8. september 2010

ZDRAVJE

Sprememb v zdravju vam ne prinese samo tisto, kar jeste, ampak tudi tisto, česar ne jeste. Velja v dobrem in slabem. Če oseba trpi za preveč želodčne kisline in ji svetuješ naj uživa bazična živila, kot so kumare, pove, da kumar ne mara. Zanimivo, kajne? In ko naštevaš dalje, skoraj pri vsaki bazični hrani reče, da je ne mara preveč ali pa sploh ne ali pa je celo ne pozna.

Povprečna oseba na leto poje 5 kg prehranskih aditivov, 4,5 litra pesticidov in herbicidov, s katerimi sta škorpljena sadje in zelenjava. Zaužije tudi veliko nitratov, hormonov, antibiotikov, svinca, aluminja in številne druge nevarne snovi.

Svinec vpliva na inteligenco in vedenje, ker posega v delovanje kalcija in cinka, oba elementa sta potrebna za normalno delovanje možganov.

Kava vpliva na vsrkavanje železa, telo izkoristi za 1/3 manj železa, če pijemo kavo.

S praženjem in cvrtjem uničimo vitamine C in E, enak učinek ima tudi kajenje.

Alkohol uniči vitamine skupine B in oslabi večino mineralov.

Prečiščen sladkor povzroči izgubo kroma.

Prečiščena moka ima nesorazmerno veliko vsebnost kadmija, ki telo oropa cinka.

Aluminj, ki ga pogosto uporabljajo za embalažo hrane( alu-folije) je antagonist cinka. Aluminij povzroča senilnost in izgubo spomina. Aluminij je ponvah premazov proti prijamnju, zobni pasti itd.

Nitrati, ki se uporabljajo za pospeševanje rasti rastlin, zastupljajo vodo in hrano. V telesu se vežejo z amini in tvorijo karcionogene snovi.

Rastni hormoni (s katerimi krmijo živino skupaj z beljakovinsko krmo, da se hitreje redi) rušijo hormonsko ravnovesje ljudi, ki uživajo meso in jim povečujejo tveganje za raka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar