Fosil

Fosil

19. januar 2011

KAKO SI POMAGAMO PRI BOLEČINAH IN KAŠLJU

Bolečine v sklepih olajšajo zeljni obkladki. Zeljni list zmehčamo z likalnikom ali valjarjem in ga položimo na obolelo mesto. Pokrijte ga s krpo ali zavežite s povojem. Pustite pri miru najmanj eno uro, preden odstranite.

Bolečine v ušesih popustijo, če po požirkih pijemo kozarec vode. Požiranje zmanjša tlak v ušesih. Pomagajo tudi vrečke s soljo. Sol v vrečki segrejmo v ponvi, mikrovalovki ali pečici. Položimo na uho in pustimo delovati.

Bolečine v želodcu oz. krči popustijo, če obroke začinite z obilo bazilike. Dobrodejno vpliva tudi metin čaj.

Želodčne bolečine zaradi stresa ublažijo topli obkladki termoforja, električne blazine ali počitek v postelji.

Glavobol odpravi ali olajša žvečenje klinčkov ali krožno masiranje s kocko ledu po sencih. Pomaga nekaj kapljic eteričnega olja mete na čelu ali sencah. Pazite, da ne pride v oči, uporaba ni primerna za majhne otroke do 5 let. Pomagajo še obkladki s kuto za najmanj pol ure, v kis namočeni obkladki.

Kašelj, ki nas neprestano draži omilimo z evkaliptusovim oljem ali oljem iz smrekovih vršičkov, ki ga nakapamo v vodo in izparimo v dišeči svetilki. Pomaga sirup iz 4 jedilnih žlic medu in 2 jedilnih žlic jabolčnega kisa. Vsako uro vzamemo po 1 čajno žličko mešanice. Zmešamo lahko 1: 1 limonin sok in olivno olje, ki je hladno stiskano. V velik kozarec piva zavrite in vanj zamešajte, ko se ohladi, 3 žlice medu. Preverite vlažnost zraka v prostorih. Pozimi namestite vlažilce na radiatorje ali mokro krpo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar