Fosil
1. februar 2011
BARVE HRANE
Barva hrane nam signalizira, kakšni vitamini in minerali se skrivajo v njej. Zato je pisan obrok, barvita oziroma pisana hrana, ne le paša za oko, ampak je tudi bolj zdrava. Rumena in oranžna hrana je najpogostejša v hladnih dneh ( agrumi, korneček, buče hokaido). Vsebuje veliko C vitamina in betakarotena. Oba sta močna antioksidanta. V rdeči barvi se skriva likopen in antocianin. Veliko ju je v rdečem radiču in rdečem zelju, pa tudi v zamrznjenih malinah in jagodah. Zelena barva Vsebuje veliko vitamina C in klorofila. Najpogostejša zelena zimska hrana je sestavljena iz motovilca, endivje, ohrovta, brokolija. V modri in vijoličasti barvi se skriva veliko antioksidantov, vendar je ta barvna skupina pozimi zelo slabo zastopana. Največkrat uživamo plodove, ki smo jih zamrznili poleti kot so borovnice, maline, temno grozdje (Portugalka)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar