Fosil

Fosil

7. april 2011

VREDNOSTI BAZIČNOSTI ALI KISLOSTI SADJA

Lestvica bazičnosti pri čemer je 4,0 nevralno, 7,5 zelo bazično. Pod 4,0 je kislo. Sadje: ananas 6,5 , avokado 6,0, banane (zrele, če ne ustvarjajo kislost) 6,9, breskve od 5,5-6,0 ( od sorte), citrusi 6,0, češnje 5,0, dateljni suhi 7,0, sveži 6,0, fige 7,0 suhe , 6,0 sveže, grantano jabolko 5,5, grenivka 6,0, grozdje 6,0 grozdje kislo, 5,5 guava, 6,0, hruške 6,0 do 6,5, jabolka 5,5 do 6,0, jagode 5,5, kaki 6,0, kakteje 6,0, kivi 6,0, kosmulje 6,5, kruhovec 6,0, kukvat 6,0, kutine 6,0, limeta 6,0, limona 7,0, lubenica 7,5, maline 5,5, mandarine 6,0, mango 7,0, marelice 6,0, melone 7,0 do 7,5, nektarine 6,0, olive posušene 6,0 - vložene v kisu, olju, slanici so kisle 3,5 , papaja 7,0, pasijonka 6,5, pomaranče 5,5, rozine 6,5, rožiči 5,5, sadje v jagodah, jagodičje 6,0 razen borovnic, slive umeboši 6,5. Sadje, ki ustvarja kislost: borovnice 3,5, brusnice 3,0, slive 3,5 suhe slive 3,5.

Ni komentarjev:

Objavite komentar