Fosil
7. april 2011
VREDNOSTI BAZIČNOSTI ALI KISLOSTI SADJA
Lestvica bazičnosti pri čemer je 4,0 nevralno, 7,5 zelo bazično. Pod 4,0 je kislo. Sadje: ananas 6,5 , avokado 6,0, banane (zrele, če ne ustvarjajo kislost) 6,9, breskve od 5,5-6,0 ( od sorte), citrusi 6,0, češnje 5,0, dateljni suhi 7,0, sveži 6,0, fige 7,0 suhe , 6,0 sveže, grantano jabolko 5,5, grenivka 6,0, grozdje 6,0 grozdje kislo, 5,5 guava, 6,0, hruške 6,0 do 6,5, jabolka 5,5 do 6,0, jagode 5,5, kaki 6,0, kakteje 6,0, kivi 6,0, kosmulje 6,5, kruhovec 6,0, kukvat 6,0, kutine 6,0, limeta 6,0, limona 7,0, lubenica 7,5, maline 5,5, mandarine 6,0, mango 7,0, marelice 6,0, melone 7,0 do 7,5, nektarine 6,0, olive posušene 6,0 - vložene v kisu, olju, slanici so kisle 3,5 , papaja 7,0, pasijonka 6,5, pomaranče 5,5, rozine 6,5, rožiči 5,5, sadje v jagodah, jagodičje 6,0 razen borovnic, slive umeboši 6,5. Sadje, ki ustvarja kislost: borovnice 3,5, brusnice 3,0, slive 3,5 suhe slive 3,5.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar