Fosil

Fosil

28. avgust 2011

ZDRAVA VODA

Brez vode ni zdravja. Za vodo iz pipe trdijo, da je najbolj nadzorovano živilo. Ali je to res? Največ vode namreč porabimo za pitje in kuho prav tekoče vode iz pipe. Časopisi pišejo, da so analize vzorcev dobre, saj se zadržujejo v mejnih vrednostih, ki ustrezajo zakonskim predpisom. Zamolčijo pa, da so se te mejne vrednosti v zadnjih 20 letih večkrat povišale. Voda glede na stare predpise, namreč ne bi bila več ustrezna. Nižali smo torej zahteve po kakovosti, da bi komunala prihranila milijone, če bi morala bolje prečiščevati vodo onesnaženo z bakterijami, hormoni, zdravili, nitrati, težkimi kovinami itd. Če je v vrednost nitratov vodi več kot 30 mg/l, voda ni več primerna za pitje. Zavedati pa se moramo, da meritve vode potekajo v zajetju, ne pa v našem domu. Voda se lahko onesnaži tudi tako, da teče po svinčenih ali bakrenih ceveh, lahko se v njih zaredijo bakterije itd. Prav tako se ne preverjajo vse snovi, ki jih vsebuje voda. Največkrat se preverja svinec, klor, nitrat. Med takimi snovmi, ki se ponavadi ne preverjajo, ker tega nihče ne zahteva pa so že prej naštete: zdravila antibiotiki, hormoni, sredstva proti bolečinam. glivice, bakterije itd. Prav tako je lahko državna zakonodaja različna od priporočil EU. V Nemčiji je po uredbi za pitno vodo mejna vrednost za baker od leta 2003 2,0 mg/l, priporočilo v EU pa je 0,1 mg/l, kar je v Nemčijo 20 krat preveč.


Nekateri vidijo rešitev v pitju mineralne vode. Mineralne vode ponavadi vsebujejo minerale v tako velikih molekulah, ki so prevelike, da bi jih telo lahko vsrkalo. Snovi se tako nespremenjene izločijo z urinom. Še manj je priporočena gazirana mineralna voda ( z ogljikovim dioksidom), ki zakisljuje telo in povečuje želodčno kislino. Če že kupujete vodo, je najboljša v steklenicah in ne plastenkah. Iz mehkih plastenk prehajajo mehčala v vodo. Bolj trde so plastenke, manj strupene naj bi bile.


Drugi spet priporočajo destilirano vodo. Mnenja okoli tega so deljena. Nekateri jo strogo odsvetujejo, ker naj bi zaradi nje propadale celice. Drugi jo zagovarjajo v smislu, da je očiščena vseh primesi in zato, ker voda brez mineralov in soli ne pride do celic.


Najboljša izbira so dobri vodni filtri, ki vodo ne le očistijo, ampak tudi alkalizirajo.


Prednosti takšne naprave pa so:
1.Mehka, čista, okusna voda iz pipe, ki je primerna za kuhanje in pitje. Čaj, kava, zelenjava in juhe imajo prepoznavno drugačen, bolj poln okus in so bolj zdrave. Voda je primerna za pranje las, lasje se svetijo, lepo padajo in jih je lažje barvati.

2. Ugodna cena, če primerjamo ceno vode iz plastenk in ceno vode iz pipe in ceno aparata.

3. Prihranjen nam je transport plastenk, prispevamo k ekologiji oz.čistejšemu okolju.

4. Naprava odfiltrira škodljive snovi. V pitni vodi se lahko uradno nahajajo sledeče snovi: aluminij, azbest, bakterije, benzol, svinec, klor, DDT, flouridi, herbicidi, apno, baker, nitrat, PAK, PCP, pesticidi, glivice, živo srebro, stroncij, toulen, uran, virusi, ksilen. Naprava te snovi, hormone in zdravila zadrži v filtru 99 %.



Z Aqua C napravo lahko naredite alkalno (bazično) vodo in preprečite zakisanost organizma, odstranjuje proste radikale, daje telesu energijo in ima na splošno pozitivne fiziološke učinke. Aparat lahko proizvaja ionizirano alkalno ali ionizirano kislo vodo s filtriranjem vode preko 5 nivojskega filtra. Aparat vam izpiše Ph vrednost vode, ki vam priteče izpod pipe.


S pomočjo gumbov jo lahko nastavite na želeno vrednost. V prvi fazi se voda prefiltrira skozi večplastni filter. Nato voda pride na membrane iz titana in platine, kjer se opravlja alkalizacija ali kisanje; negativne elektrode privlačijo pozitivne delce, pozitivne pa negativne delce.


- Alkalna voda zmanjša določene bolečine, zmanjša stres, krepi imunski sistem, upočasnjuje staranje.


- Kisla voda se uporablja pri pikih insektov, kožnih boleznih, kozmetičnih madežih; za spiranje sadja in zelenjave, zali­vanje rastlin.



Za več informacij pišite na andreja.1003@gmail.com ali pokličite na 040 584 046.



Vir: Jurgen H.R. Thomar: 42-dnevno zdravljenje raka po Rudolfu Breussu, Filargo Publishing, 2011; 255 str.








Ni komentarjev:

Objavite komentar