Fosil

Fosil

9. december 2008

PELOD ALI CVETNI PRAH

Cvetni prah vsebuje sestavine, ki jih organizem nujno potrebuje za življenje. Čebele ga nabirajo na cvetočih rastlinah, obdelajo s prebavnimi sokovi ter mu dodajo nektar in med. V svoji bogati fiziološki sestavi poleg beljakovin vsebuje še ogljikove hidrate, vitamine, nukleinske kisline, minerale in hormone – vse v idealnem naravnem razmerju. Cvetni prah kot naravni stimulator dviguje življenjsko moč, vzpodbuja telesno aktivnost ter kakovostno dopolni nezadostno prehrano.

Pelod uravnava delovanje hormonskih žlez, zvišuje nizek krvni tlak. V ta namen dr. Alfred Vogel svetuje, da ga uživamo skupaj z morskimi halogami ter pitjem korenčkovega soka. Ponekod je na voljo tudi zgoščen korenčkov sok. Napadi omotičnosti in onemoglosti minejo hitro.

Pelod dobro vpliva na presnovne motnje in driske.

Zelo pomaga pri duševnih obremenitvah. Medex je razvil cel kup preparatov iz medu, matičnega mlečka in peloda oz. cvetnega prahu, ki koristijo proti poapnenju žil, proti povišanemu krvnemu tlaku, togosti mišic in bolečinam v udih. Namenjen je starejšim ljudem. Propolis preparati, apikompleks mešanica medu, peloda, propolisa so neprecenljivi v vsaki domači lekarni. Propolis deluje skoraj bolje kot antibiotiki širokega spektra pri vnetjih kože in sluznice, celi rane in opekline.

OPOZORILO: Ne glede na ugodna delovanja peloda, se odločno odsvetuje pri visokem krvnem tlaku. Najprej je treba z dieto in čaji ali zdravili krvni tlak ustrezno nižati, da bi lahko uživali dobrobiti peloda. Enako velja pri bazedovki, pri premočnem delovanju ščitnice, kjer je pogoj za uživanje peloda prav tako uravnano delovanje ščitnice.

Vir: dr. Alfred Vogel: Ljudski zdravnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar