Fosil

Fosil

09. december 2008

OLJE PŠENIČNIH KALČKOV

Tega, kako zdrava so polnovredna žita, ni treba več ponavljati, ker je sodoben človek bombardiran z vedenjem o zdravem načinu prehrane, pa če ga upošteva ali pa ne. Olje pšeničnih kalčkov vsebuje ogromno nenasičenih maščobnih kislin, ki so važne za pravilno delovaje zdravih celic, njihovo izgradnjo in obnovo in pomembne za prebavo beljakovin. Spodbujajo celično dihanje in s tem celotno presnovo. Poleg esencialnih maščob, je pomembna sestavina olja pšeničnih kalčkov še E vitamin. Olje pomaga nosečnicam, da lažje donosijo otroka, ženskam proti težavam v meni, uravnava delovanje organov, krepi srce, preprečuje motnje prekrvavitve srca, slabosti srca in pomaga pri okvarah srčne mišice. Deluje proti zoženju večnih žil. Pomaga tudi proti motnjam na obodnih žilah in posledicam le tega kot so vrtoglavice, pešanje spomina, motnje v ravnotežju, proti premajhni prekrvavitvi možganov. Olje ugodno vliva tako na mršavost kot debelost, spodbuja in uravnoteži hormone, kar prispeva pozitivne učinke na impotenco, pomanjkanje spolne sle in poželenja. Olje zmanjšuje povečano obsečnico. Odmerek za odrasle je čajna žlička olja iz pšeničnih kalčkov na dan. Jemljemo ga lahko samega ali pa v juhi, kaši. Lahko ga jemljemo več mesecev. Pri bolezenskih stanjih lahko odrasel človek jemlje veliko čajno žlico olja zjutraj, opoldne in zvečer, bolnim otrokom pa 3 krat dnevno po eno čajno žličko. Olje pšeničnih kalčkov dobimo tudi v kapsulah. V kolikor ne jemo polnovredne hrane, so prehranska dopolnila kot je olje pšeničnih kalčkov nujna, da ne pride do avitaminoze.

Vir: Dr. Alfred Vogel: Ljudski zdravnik

Ni komentarjev:

Objavite komentar