Fosil

Fosil

10. december 2008

VINO ZA SRCE

10 svežih peteršiljevih stebel skupaj z listi damo v 1 l čistega vina, dodamo1-2 žlici čistega vinskega ali jabolčnega kisa. Kuhamo 10 minut na malem plamenu. Dodamo še 300 g medu in še 4 minute kuhamo. Vroče vino precedimo v steklenice, ki smo jih sprali z malo močnega alkohola. Zapečatimo. Usedlina na dnu steklenice, ne škoduje in jo lahko popijemo z vinom. Nekateri opustijo kuhanje medu, da ne izgubi med preveč učinkovin.

Vino uspešno zdravi srčne slabosti, srčni boleznih, angini pektoris. Zbadanje pri srcu bo izginilo, če vzamete 1-3 jedilne žlice vina na dan. Vsekokor je to dopolnilno zrdavljenej k terapiji, ki jo je predpisal zdravnik.

Vir:Maria Treben: Zdravje iz božje lekarne, Mavrica, 1996; str. 70
http://sl.wikipedia.org/wiki/Vino

Ni komentarjev:

Objavite komentar