Fosil

Fosil

02. april 2009

AMETIST

Nasveti svete Hildegarde:
Ametistova kopel pri: madežih na obrazu, luskavici, raskavi koži in pomožni terapiji pri kožnih boleznih celega telesa.
Recept za kopel: ametist, 3 l vode.
Postopek: Oslinimo ametist in obolele dele podrgnemo s kamnom, ki smo ga navlažili z lastno slino. Zavremo 3-5 litrov vode, ametist obesimo nad paro (najbolje, če imamo kamen na obesku) ali pa položimo med dve deščici. Nad paro ga pustimo toliko časa, da se orosi, da z njega kaplja voda. Potem ga lahko spustimo v vodo. To vodo dodamo vodi za kopel v kadi skupaj z ametistom. Pomaga tudi proti oteklinam pikov mrčesa.

Ametistova parna kopel:
pomaga pri čirastih obolenjih kože, kosti, notranjih organov, potujočih bolečinah revme v telesu itd.
Recept: ametist, 20 l vode
Postopek: ametist položimo za 5 dni v vodo. Vzmamemo ametist iz vode in jo zavremo, ametist pa obesimo nad paro, dokler s ene orosi in voda z njega ne začne kapljati nazaj v posodo. Vodo odstavimo z ognja in vanjo položimo ametist. Po 1 uri vzamemo ametist iz vode in z vodo pripravimo parno kopel-savno. Razbelimo kamne( Najbolje opečne zidake) in preko njih polijemo del ametistove vode, da se zrak nasiči s paro. Preostanek vode zlijemo v kopalni čeber ali pa se z njo umijemo. Ametistovo vodo lahko nalijemo v solarno prho in se stuširamo. V parni kopeli počakamo 5-15 minut.


Sam kamen ametist lahko polagamo na pike in ugrize žuželk tako, da krožimo ali drgnemo po koži na mestu pika. Pri piku je učinkovita tudi kaša iz trpotčevih listov, ki jo položimo na mesto pika po zdravljenju z ametistom.


Drugi viri: "Ametist je kamen preobrazbe. Celi, prestrukturira in obnavlja telo, um in dušo. Ima univerzalno vibracijo in omogoča polnjenje drugih kristalov. To je kamen moči, miru, zadovoljstva, zaščite in duhovnosti. Razstruplja, je izvrsten za meditacijo. Balansira auro, kontrolira težke misli, izostri intelektualne sposobnosti, prinaša zadovoljstvo in iskrenost. Ščiti pred ekscesi vseh oblik, pomirja, kontrolira temperament. Transformira nižje vibracije v višje oblike. Ščiti pred psihološko in čustveno manipulacijo. Nošenje v času spanja, a tudi v budnem stanju, zmanjšuje jezo, nestrpnost in nočne more. Je vijolične barve, ki je simbol duhovnosti, in v vseh religijah zavzema važno mesto, ker pomaga pri dviganju zavesti in izostritvi intuicije; simbolizira pobožnost. Pomaga pri streznitvi iz alkoholiziranega stanja. Simbolizira treznost. Zelo dober je pri reševanju problemov z narkomanijo. Preprečuje glavobol in migreno, pomaga pri nespečnosti in artritisu, deluje pomirjujoče. Regulira krvni tlak. Pomaga pri nastajanju hormonov, regulira metabolizem, čisti organe, pomaga cirkulaciji krvi in limfe, dviga imunost. Pomaga proti rejenju. Vzdržuje kronsko čakro. Čistimo ga pod tekočo vodo, polni pa se v zemlji ali na luninem sijaju. Ne sme se polniti na soncu. "


Vir: tekst in slika http://www.povratakgaji.com/index.html, prevod Andreja.

Drugi viri: Reinhard Schiller: Sveta Hildegarda: Razstrupljanje telesa
Ni komentarjev:

Objavite komentar