Fosil

Fosil

18. maj 2009

HOMEOPATSKO ZDRAVLJENJE- navodila

"Pred uživanjem homeopatskih zdravil in po njem ni priporočljivo niti jesti ali piti (razen vode). Homeopatska zdravila ne smemo izpostavljati neposredni sončni svetlobi, visoki temperaturi, električnim virom (bližina električnih aparatov), in napravam za pregled prtljage na letališču, ker jim lahko škodujejo.

Zdravil ne prijemamo z rokami. Pustimo, da se stopijo v ustih. Zdravila ne smejo priti v stik s kovino. (npr. s kovinsko žličko). Zdravilo lahko tudi raztopimo v vodi.

Nekatere snovi lahko učinke homeopatskih zdravil zmanjšajo ali popolnoma izničijo. Zaradi tega se je treba med uporabo homeopatskih zdravil izogibati:
-kavi, sladicam, ki jo vsebujejo, pijačo s koli, energijskim napitkom in mate čaju.
-žvečilnim gumijem
-kamilici, npr. kamiličnemu čaju, kamiličnim inhalacijam, kozmetičnim pripravkom, ki vsebujejo kamilico, vlažilnim robčkom)
-meti in vsemu, kar jo vsebuje (običajno zobno pasto zamenjajte s specialno, ki je primerna za homeopatsko zdravljenje: Elmex, Weleda,... izogibajte se mentolovim bonbonom, ustnim vodam, mažam z meto)
-eteričnim oljem (kafre, evkalipta, smrekovem olju, tigrovem mazilu, aromaterapiji), močnim parfumom, osvežilnem zraka, palčkam za nevtralizacijo cigaterenga dima ipd.)
-mazilom, ki vsebujejo cink (npr. Penaten krema)
-obisku pri zobozdravniku

Včasih se lahko zdravstveno stanje na začetku jemanja homeopatskih zdravil zaradi zdravilne reakcije za krajši čas poslabša. Taka reakcija sama hitro mine in pomeni dober odziv na zdravilo. Če se pojavijo močnejše reakcije, se o njih posvetujte z zdravnikom homeopatom. "

Vir: Katarina Velikonja
http://www.essentia.si/
tel.: 01-511-23-39 med 10. in 13. uro
e-pošta: info@essentia.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar