Fosil

Fosil

6. februar 2010

Zdravilni center MEDIN






Integrativni Zdravilni center Medin, prvi tovrsten v Sloveniji, je nastal na podlagi obsežne in poglobljene interne študije Inštituta Bion, ki že dobrih 18 let raziskuje in razvija na področju bioelektromagnetike ter notranjega, elektromagnetnega polja organizmov. V študiji so bila zajeta sodobna medicinska spoznanja, spoznanja na podlagi lastnih raziskav in večletne izkušnje terapevtov v zdravilstvu. Na teh podlagah je Inštitut Bion zasnoval pet terapevtskih stebrov, ki omogočajo intenziven, celostni pristop k dopolnilnemu zdravljenju težkih, dolgotrajnih bolezni in k preventivi. Inštitut Bion tudi nadzira ter analizira delovanje centra Medin.

Integrativni centri so tako v Evropi kot v ZDA. Nekateri so del uglednih univerz. Vendar ti centri niso usmerjeni v intenzivno zdravljenje težkih, dolgotrajnih bolezni. Pri nas pa vam nudimo širok nabor terapij, ki učinkujejo na različnih ravneh in se dopolnjujejo v obliki celotne podpore zdravju.

Naš namen je dopolniti konvencionalne terapije s terapijami, ki so znanstveno utemeljene, a jih uradna medicina ne izvaja. Integrativne terapije, ki jih nudimo v ZC Medin, so tako dopolnilne terapije in ne nadomeščajo rednega zdravljenja, zato vsem našim bolnikom odsvetujemo, da bi kakorkoli spreminjali redno zdravljenje, ki ga predpiše lečeči zdravnik.

Povezovanje medicine in zdravilstva je možno le na znanstvenih osnovah. To povezovanje je seveda v interesu bolnika, ki mu je konec koncev vseeno, kdo mu je pomagal k zdravju. Zdravje ali nasploh višja kakovost življenja človeka sta naš primarni cilj. Pri tem tako medicina kot zdravilstvo lahko le pridobita. Medicina z vidika temeljnih spoznanj o mehanizmih, prek katerih delujejo pristopi zdravilstva, in o terapevtskih vplivih električnih ter magnetnih polj na organizem, zdravilstvo pa lahko pridobi temeljno razumevanje lastnih pristopov, sistematičnost pri spremljanju učinkov in objektivnost pri analiziranju rezultatov.

Zdravniki, zdravilci in drugi terapevti v našem centru imajo poleg medicinske, zdravstvene, psihosomatske in druge ustrezne izobrazbe še specialna znanja z različnih področij zdravilstva.

Usmerjeni programi za zdravljenje in blaženje:

- Program pri diabetesu
- Program pri multipli sklerozi, Parkinsonovi in sorodnih boleznih
- Program pri raku
- Program pri osteoporozi, artritisu in sorodnih boleznih
- Program za hitrejše zdravljenje športnih poškodb, zvinov, izpahov in zlomov kosti
- Program pri težavah s kandido
- Program proti depresiji
- Program pri alergiji
- Program pri menopavzi in težavah v klimakteriju
- Program za zmanjšanje težav s prostato

Preventivni programi:

- Managerski program
- Program za boljše učenje in dvig koncentracije
- Program za pomlajevanje
- Protistresni program
- Program preventive proti raku


Več informacij najdete na spletni strani Zdravilnega centra Medin.

Ni komentarjev:

Objavite komentar