Fosil

Fosil

23. februar 2010

New Life - za nosečnice

NEW LIFE – 120 tablet

Izdelek Calivite.

*****************************

Ali resnično potrebujete povprečno količino vitaminov in zdravilnih zelišč?

V življenju vsake ženske so obdobja, ko se njene potrebe po hranljivih snoveh razlikujejo od običajnih. Tudi potrebe nosečnic in doječih mater se razlikujejo od običajnih količin hranil. Njihovo optimalno nadomeščanje je nujno potrebno ne le zaradi zdravja matere, ampak tudi zaradi zdravega razvoja plodu.

Multivitamini za nosečnice in doječe matere

Potrebe nosečnic in doječih mater po hranljivih snoveh se razlikujejo od običajnih, saj so tudi njihove potrebe po vitaminih in mineralih specifične. Ženska v obdobju nosečnosti potrebuje dvakrat več železa, česar ne more dobiti z redno prehrano. Mlade mamice morajo prav tako uživati večje količine kalcija, ki ga potrebujejo za zdrav razvoj otrokovih zob in kosti.

Za zdrav razvoj otroka je potreben tudi optimalen vnos vitaminov, zlasti folne kisline, ki spada med vitamine skupine B, saj ima pomembno vlogo pri razvoju posteljice (placente) in oplojenega jajčeca. Folna kislina tudi ščiti pred določenimi razvojnimi nepravilnostmi, kot je na primer razcepljena hrbtenica (spina bifida).

Pomemben je tudi povečan vnos vitamina C, ki je neizogibno potreben za ustrezno delovanje živčevja, tvorbo kosti, hrustanca in kolagena ter za odvijanje encimskih procesov.

Opozorilo!

Noseče in doječe matere se morajo o uživanju posebnih pripravkov posvetovati z zdravnikom, posebej kadar bi morale hkrati jemati še druga zdravila ali vitamine.

Praktičen nasvet!

Kadar načrtujete nosečnost je priporočljivo, da multivitaminske tablete začnete jemati že pred zanositvijo, saj lahko igrajo pomembno vlogo pri preprečevanju motenj v plodovnem razvoju.

*****************************

Uporaba:

Če zdravnik ne določi drugače, 2 x 2 tableti dnevno, med jedjo (v času nosečnosti). Sicer zadošča 2 x 1 tableta dnevno, med jedjo.


New Life - sestavine:

Betakaroten - 2,5 mg
Vitamin E - 7,1 IE
Vitamin B1 - 0,8 mg
Vitamin B2 - 1 mg
Nikotinamid 9 mg
Pantotenska kislina - 4 mg
Vitamin B6 - 1 mg
Biotin - 60 mcg
Folna kislina - 200 mcg
Holin - 10 mg
Inozitol - 10 mg
PABA - 1 mg
Vitamin B12 - 1 mcg
Vitamin C - 60 mg
Kalcij - 325 mg
Magnezij - 112,5 mg
Kalij - 5 mg
Cink - 8 mg
Mangan - 1 mg
Železo - 4 mg
Baker - 1 mg
Jod - 75 mcg
Krom (pikolinat) - 25 mcg

***************************

Če želite izdelek naročiti ali se včlaniti v Calivito, pišite na andreja.plenicar@gmail.com ali  urska.mitrovic@gmail.com

1 komentar: