Fosil

Fosil

10. marec 2010

Nopalin

Pakiranje: 200 tablet

Izdelek Calivite.

******************************************

Bi radi zmanjšali telesno težo po naravni poti in hkrati izboljšali telesno stanje?

- ali veste, da ima vsaka druga oseba v Evropi težave z debelostjo?
- ali veste, da lahko debelost in povečana telesna teža povzročita številne bolezni?
- ali veste, da je debelost po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) drugi najpomembnejši dejavnik tveganja smrtnosti, torej takoj za kajenjem?
- ali veste, da je za mnoge debelosti pravzaprav kriva disharmonija presnovnega ravnovesja in da dosežemo zmanjšanje telesne teže, če jo odpravimo?

Nopal - Opuntia vulgaris

Opuncija ali nopal je vrsta puščavskega kaktusa s prelepimi cvetovi, ki izvira iz Mehike in ZDA, najdemo pa jo lahko tudi na Kanarskih otokih. Je na častnem mestu v seznamu zdravilnih rastlin SZO. Rastlina je bogata z vitamini (C, B1, B2, B3), minerali (kalij, kalcij) in naravnimi hranilnimi vlakninami. Vsebuje lahko prebavljive beljakovine in bioflavonoide. Vsebuje 17 vrst aminokislin, med njimi 8 esencialnih. Najpomembnejši učinek nopalina je uravnavanje presnove in prebave. Urejena presnova ugodno vpliva na telesno težo in preprečuje nastanek tako imenovane gosje kože.

Ta puščavski kaktus poleg tega lahko zmanjšuje tek in povečuje občutek sitosti, s čimer pomaga premagovati željo, da bi ves čas nekaj grizljali. Med hujšanjem pomaga obnavljati normalno telesno delovanje, torej ga ne izčrpava, ampak prav nasprotno, pozitivno vpliva na splošno počutje in nam daje več energije.

Po strokovni literaturi:

- uravnava presnovne procese
- izboljšuje delovanje prebavil
- čisti debelo črevo
- normalizira pogostnost in gostoto blata
- olajšuje delovanje jeter
- zmanjšuje zastajanje tekočine v tkivih
- deluje antioksidativno
- uravnava raven sladkorja v krvi
- uravnava raven holesterola in trigliceridov
- deluje razstrupljevalno
- blaži pojav celulita
- uravnava telesno težo

Nopal torej pomaga organizmu na varen način zmanjšati apetit in preprečevati slabe navade čezmernega prehranjevanja in odvečnih prigrizkov. Hkrati zmanjšuje možnost nastanka celulita in povečanega zastajanja tekočin v telesu. Nadzoruje tudi nastajanje želodčnih kislin in s tem zmanjšuje nevarnost nastajanja razjed na želodcu in dvanajsterniku.

Nopalinova prednost je tudi, da zmanjšuje povišano raven holesterola in trigliceridov ter normalizira raven sladkorja v krvi. S krepitvijo samozdravilnih procesov povečuje telesno odpornost. Tako uživanje Nopalina pomaga pri ohranjanju našega zdravja in tudi v vseh primerih, ko je porušeno telesno ravnovesje (homeostaza).

*****************************************************

Uporaba:

2 tableti 3-krat dnevno pred obrokom ali po zdravnikovem nasvetu.

Sestava:

Dehidrirani nopal – 300 mg

**********************************************************


Če želite izdelek naročiti ali se včlaniti v Calivito, pišite na andreja.plenicar@gmail.com ali  urska.mitrovic@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar