Fosil

Fosil

24. oktober 2010

Cholestone

CHOLESTONE - 90 tablet


ALI JE VAŠA RAVEN HOLESTEROLA USTREZNA?

Če ni, morate zaradi tega nujno ukrepati! Holesterol je namreč do določene mere nujno potreben za telo, toda njegova previsoka raven že pomeni ogrožajoči dejavnik za zdravje. Zaradi čezmernega nalaganja holesterola in maščob se sčasoma zamašijo krvne žile, zviša se krvni tlak in poveča tveganje za infarkt. Znižanje ravni holesterola za 1 do 2 enoti vsaj za 10% zmanjša tveganje nastanka srčnih in srčnožilnih obolenj!

Laneno olje

Je najbogatejši naravni vir maščobnih kislin omega-3. Edinstveno je predvsem zato, ker vsebuje obe vrsti maščobnih kislin omega-3, ki jih potrebujemo; alfalinolensko in linolensko kislino, ki imata poleg pomembne vloge v presnovi tudi preventivne in zdravilne lastnosti na področju srčnih obolenj. Maščobne kisline omega-3 delno zmanjšujejo raven holesterola, znatneje pa raven trigliceridov.

Jabolčni pektin

Ta razgradljiva vlaknasta snov pomaga, da se maščobe čim prej odstranijo iz prebavil, ne da bi se absorbirale v obtočila. Izvrstno pomaga pri vpijanju maščob. Na znižanje ravni maščob v krvi vpliva tako, da pomaga preprečiti nastajanje holesterola in trigliceridov v jetrih.

V kombinaciji z drugimi vlaknastimi snovmi podpira delovanje debelega črevesa in daje občutek sitosti.

Česen

Vsebuje več sestavin, ki poleg številnih drugih pozitivnih vplivov prispevajo k znižanju ravni »škodljivega« holesterola LDL v krvi, sočasno pa pripomore k povečanju koncentracije zaščitnega holesterola HDL, s čimer zmanjšujejo tveganje za srčnožilna obolenja.

Lecitin

Ima pomembno vlogo pri presnovi snovi v organizmu, kar pospešuje odstranjevanje holesterola iz krvi.

Antioksidanta (vitamina C in E)
Imata pomembno vlogo pri presnovi maščob v telesu, saj pospešujeta odstranjevanje holesterola iz krvi.

Krom

Sodeluje pri uravnavanju ravni maščob v krvi. Pomaga pri prenosu in izgorevanju maščob (sproščanje energije). Pomaga znižati skupno raven holesterola, hkrati pa pripomore k zvišanju ravni »zaščitnega« holesterola HDL.

Kako naj se zavarujemo pred boleznimi, ki nastanejo zaradi zvišane ravni holesterola?

Poleg pravilne prehrane je pomembno tudi jemanje takih dopolnil, ki so jih razvili zato, da bi nas obvarovali pred škodljivimi posledicami presežka maščob v krvi in nevarnimi peroksidiranimi oblikami maščob. To je ukrepanje, ki zmanjšuje dejavnike tveganja za poapnenje žil.

Uporaba Cholestona je priporočljiva:
- pri zvišani ravni holesterola
- za osebe s preveliko telesno težo
- za vse, ki že imajo poapnele žile, visok krvni tlak in primere infarkta v družini

Ker je zvišana raven holesterola dejavnik tveganja za nastanek mnogih bolezni, je izjemno pomembno, da vzdržujemo optimalne vrednosti ter zagotavljamo potrebne količine nenasičenih maščobnih kislin (predvsem alfa-linolenske kisline) in antioksidantov. Pri tem učinkovito pomaga pripravek Cholestone iz družine izdelkov CaliVita.


**********************************

Uporaba:
Če zdravnik ne določi drugače, 3-krat 1 tableta dnevno po obroku.

Cholestone - sestavine:
Laneno olje - 200 mg
Jabolčni prektin - 200 mg
Česen - 100 mg
Vitamin C - 60 mg
Vitamin E - 10 mg
Krom - 50 mcg
Lecitin - 100 mg

**********************************


V Calivito se lahko včlanite na urska.mitrovic@gmail.com. Pišite za več informacij.


Ni komentarjev:

Objavite komentar