Fosil

Fosil

28. april 2011

TELOVADNE VAJE PO EDGARJU CAYCEJU

Edgar Cayce je prepisoval tele terapevtske jutranje vaje v pokončnem in sedečem položaju. Čez dan lahko delamo vaje na tleh. Zjutraj globoko dihajmo pri odprtem oknu. Izvajajmo izmenično dihanje iz joge. Z zaprtimi usti vdihnemo skozi levo nosnico in štejemo do 4, desno nosnico si zatisnemo s prstom. Zadržimo dih, preštejemo do 8. Potem si zatisnemo levo nosnico in izdihnemo, štejemo do 4, in zdržimo dih do 8. Nato spet vdihnemo skozi desno nosnico, vajo ponovimo tri do štiri-krat.

Mačje plezanje: Postavimo se na vse 4, naredimo 5 korakov naprej, 5 korakov nazaj. Pri tem se nategne vsaka mišica v telesu in v krožnih gibih sodelujejo vsi sklepi.

Caycijevo zibanje: Sedimo na tleh z upognjenimi koleni. Zibamo se vstran, da se skoraj naslonimo na komolec, potem na drugo stran. Ta vaja krepi mišice, ki povezujejo rebra, razgibava kolke, ugodno vpliva na stegna.

Hoja po zadnjici: Sedemo z iztegnjenimi nogami, rokami proti stropu, premikamo se naprej tako, da dvignemo en del zadnjice , potem pa še drugega. Posebno dobro je za zmanjšanje ženskih bokov.

Iz položaja sklece krožimo z boki v eno in v drug smer.

Medvedja hoja: Postavimo se na vse širi, a z vzravnanimi koleni in in boki visoko v zrak, z dlanmi in stopali plosko na tleh. Hoja s togimi udi nateguje nožne kite, mišice podkolenskih kit in območje ishiatičnega živca ter krepi roke in ramena.

Z roko krožimo 5-6- naprej in 5-6 krat nazaj. Enako storimo z nogama. Ko končamo se vzravnamo, se dvignemo na prste, dvignemo roke nad glavo, stisnemo zadnjico in se z ravnimi nogami pripognemo do tal. Ta vaja in vrtenje bokov nam pomaga, da se znebimo hemoroidov.

Kroženje z glavo:Stegnemo roke nad glavo, glavo sklonimo k prsim in jo počasi dvignemo. Stojimo na prstih in 3-4 zaokrožimo z glavo v obeh smereh. Se sprostimo. Se drgnemo po glavi.
Ali: sedimo vzravnano, glavo trikrat sklonimo naprej , trikrat nazaj, trikrat desno trikrat levo, nato z glavo krožimo najprej v eno smer 3 krat, potem v drugo. Vaje za vrat oziroma razgibavanje vratu vplivajo na dioptrijo. Redne vaje 6 mesecev, lahko povzročijo to, da ne potrebujete več očal.

Ni komentarjev:

Objavite komentar