Fosil

Fosil

20. april 2011

ZDRAVLJENJA E. CAYCE-a

Edgar Cayce je v globokem transu diagnosticiral in svetoval terapije neštetim ljudem. Danes znanstveniki na znanstvenih osnovah odkrivajo, da je imel v marsičem prav in zakaj so bila njegova zdravljenja več kot 97% uspešna. Vsak, ki je zaprosil za "čitanje", je moral najprej postati član društva, soglašati z dejstvom, da sodeluje v eksperimentu psihične raziskave. To je Edgarja varovalo pred kazenskim pregonom in podtikanji.

Že pred 50 leti je zdravil veliko bolezni z zlatim kloridom. Predvsem je uspešno deloval na revmatske težave in pomlajevanje organov. Leta 1965 je Washington Star objavil članek o pomlajevalnem delovanju zlata. Zdravniki so zdravili tako, da so povijali z zlatimi folijami. Lajšale so bolečine, preprečevale izcedke iz ran opeklin, kožne razjede, zdravile odprte rane. Najbolj učinkovite so bile zlate folije pri ranah od poškodb, krčne žile, preležanine in rane od diabetesa, opekline in gangrenozno tkivo.
3 mandlji na dan preprečijo raka. Mandlji vsebujejo snov leatril, ki se nahaja samo še v marelicah in stročnicah iz Lime. G.D Kittler je izdal knjigo: Leatril, sredstvo proti raku.
Prepričan je bil, da povečana bazičnost organizma bolj škodljiva kot rahla zakisanost. Decembra 1962 so objavili 14 letne raziskave s poskusi, ki so pokazali, da so najbolj bolni ljudje, ki imajo preveč bazičen organizem. Vendar je kljub temu Cayce priporočal bazično hrano, ki uničuje klice. Dovzetnost za prehlad je večja pri zakisanem organizmu. Skrajna izčrpanost je lahko skrajna zakisanost. Izredno redka je prevelika bazičnost. Verjetno ravnovesje med bazičnostjo in kislostjo ni bilo še dovolj raziskano.
Pomlajevalne maske sestavljajo blatni obkladki 2 krat mesečno po obrazu, vratu, ramenih, zgornjem predelu vratu, še posebej nad področjem ščitnice. Odličen je pripravek iz 18 cl kikirikijevega olja, 6 cl livnega olja in jedilna žlica lanolina si masiramo po obrazu in telesu 2x tedensko po kopeli, ko je bilo telo najmanj 20 minut v vodi. Telo zdrgnimo z dobrim milom. Raztopino pretresemo, zlijemo en del na krožnik, kamor pomakamo prste in se mažemo.
Za preprečitev ustnega zadaha uporabimo glikotimolin kot črevesni antiseptik. Dvakrat do 3 krat na dan popijte 6 kapljic v pitni vodi. V tem stanju pridejo strupi v pljuča kot odpadki pri spremenjenem celičnem delovanju limfnih sil.
Migrene ne izhajajo iz pritiska v glavi, ampak iz pritiskov v abdomnu. Večina jih nastane tako,d a zastaja kri v debelem črevesu. Ti strupi povzročajo toksično stanje, ki povzroča pritisk na simpatične živčen centre in centralni živčni sistem. Ti pritiski povzročajo silovite glavobole. Ublažimo jih s klistirji. Če bi v času migrene rentgensko pregledali črevo, bi videli kepe fekalij, ki zaustavljajo pretok. Prva čistilna raztopina naj vsebuje 2 zravnani čajni žlički soli in eno zravnano čajno žličko sode, v štirih litrih na telesno temperaturo ogrete vode. Tudi voda za izpiranje naj bo telesne temperature in dodajmo ji najmanj 2 veliki žlici glikotimolina na liter.
Proti glistam je priporočal surovo zelje za zajtrk, kosilo in večerjo. pijemo veliko čaja. ( tudi odvajalnega). En list zelja uniči stotisoč glist.
Cayce je cenil navadno barvilnico ( phytolacca americana). Je odlično čistilo. Kuhana ima boljši okus kot špinača in ohrovt, opravlja pa vse naloge žvepla in melase.
Priporočal je solate z želatino. Vodno krešo, zeleno, solato, paradižnikom, korenjem. Želatina učinkuje kot katalizator, da telo iz zelenjave vsrka več vitaminov. S Knoxovo želatino za 7 krat povečamo količino zaužitih vitaminov iz zelenjave. Želatina ne vsebuje vitaminov, pač pa spodbudi dejavnost žlez, da iz absorbirane in prebavljene hrane vsrkajo vitamine, ki ne bi bili aktivni, če ne bi bilo v telesu zadostne količine želatine.
Med hipofizo in epifizo obstaja povezava, ki jo Cayce poimenuje "srebrna vez", ki je tvorno bistvo telesnega, duševnega in duhovnega življenja. Spolne žleze, ščitnica in nadledvična žleza ne morejo delovati brez hipofize, ki se nahaja pod možgani.
Vitaminske dodatke uživajte le, kadar vitaminov organizmu primanjkuje. V nasprotnem primeru se organizem razvadi in vitaminov ne črpa več iz prehrane.
Pelagro povzroča enolična prehrana kot npr. uživanje svinjine in polente. Po taki hrani je ljudem kronično primanjkovalo vitamina B3. Pogosta je pri alkoholikih in revnih ljudeh.
Prvenstvena naloga terapevta je, da vzpodbudi organizem, da se zdravi sam. Ko skozi organizem steče kri, limfa in živčni impulzi, postanejo obtok, presnova in izločanje v njem normalni, je telo ponovno sposobno napasti sovražne klice, bacile in viruse tam, kjer je bila obramba prebita.
Masaže za diabetike, izključno s kikirikijevim oljem poteka tako. Masirajte obhrbtenični predel v območju križa, bokov in vzdolž ishiadičnega območja zaradi neuravnoteženega obtoka zaradi neustreznih reakcij trebušne slinavke in presežka sladkorja.
Pri slabokrvnosti pomaga temeljita masaža s kikirikijevim oljem.
Luskavica. Po prvi preznojitvi se klistirajte. Osteopatski tretma. Dišavne kopeli z borovim ali zelenkinim oljem , masaža, dieta. Strupi v limfni tekočini so posledica slabo usklajenega izločanja. Oblika bakterije povzroča gnojenje vse tja do površine kože.
Čistilne kopeli se izvajajo z Epsomovo soljo za zdravljenje artritičnih udov, sklepov. Pri utrujenosti si za poživitev obtoka in boljše izločanje v vsem organizmu, umijte noge z vročo kavo , skuhano iz stare kavne usedline. Zdrgnite si blazinice nog in udov, da bo kislost pospešila obtok. Izginila bo tesnoba v grlu in glavoboli.
Posebno zdravilno moč ima kikirikijevo in kafrino olje. Kikirikijevo olje spodbuja rast novega tkiva. Zmanjšuje brazgotine.
Caycevo zdravljenje je mogoče razdeliti na 4 osnovne načine




  • izboljšanje obtoka


  • izboljšanje izločanja


  • izboljšanje prenove


  • prehrana ( Kaj in kako jesti) Bolje je ne jesti, kot pa jesti razburjen


Zdravljenje je celovit pristop, ki obsega spodbuditev dejavnosti ledvic, prebavil, kože in pljuč. Bolnikom nagnjenim k toksičnosti , ki so bolehali za artritisom ali revmo, je Cayce priporočal zdravljenje s toplimi ricinovimi obkladki: Dvajset centimetrov širok flanelast trak namočite v segreto olje in v treh plasteh položite preko žolčnika, jeter, ledvic, na obolelo mesto. Segreto olje postane zelo mastno. Ko flanelo namočimo preganjeno v olje, z njo pokrijemo telo. Najbolje je, da pokrijemo jetra in žolčnik, obkladek pa naj sega še preko slepega črevesa, (desni spodnji kvadrat trebuha). Pripravljen imejte še drug kos blaga in povoščeno platno, da pokrijete obkladek, da ne bi umazali rjuh. Obkladek naj bo vroč, kolikor lahko prenesete. Da bi obkladki ostali vroči, nanje položimo grelno blazino ali termofor. Obkladki naj trajajo uro in pol do 3 ure na dan tri zaporedne dni v tednu. Ko se čas za obkladek izteče, si telo na mestu obkladka umijete z mlačno vodo s sodo. Tako se boste najlažje umili. Naslednje tri dni sledi jemanje olivnega olja. Olivno olje spodbuja nastajanje limfe, ki zmanjšuje zastajanje v črevesju. To zastajanje pa je vzrok različnim težavam in trebušnim motnjam. Pospešuje nastajanje limfocitov, ki so predhodniki imunskega sistema.

Ricinovo olje lajša vse trebušne težave: želodčne čire, težave s slepičem, žolčnikom, kolitisom. Pomaga pri zaprtju. Obkladki proti zvišanemu krvnemu tlaku v nekaterih primerih delujejo na avtonomni živčni sistem. Obkladki pospešujejo limfni obtok, s tem olajšajo pritisk na simpatično živčevje, ki se odzove, kadar je človek razburjen ali jezen. Po obkladkih je treba zaužiti olivno olje za čiščenje žolčnika in spodbuditev jeter. To pospešuje izločanje strupov preko jeter, ledvic, kože in pljuč. Ricinovo olje zmanjšuje lokalno toksičnost, blaži otrdelost artrtičnih sklepov, spodbuja črevesno mezgovnico tankega črevesja in omejuje gnojenje. Pomaga pri kronično vnetem žolčniku, kroničnimi želodčnimi težavami, ulceroznim kolitisom, kroničnim vnetjem slepiča, otečene noge. Obkladke je prepisoval pri zdravljenju slepiča in črevesja. Uporabljal Ricinovi obkladki, ki jih organizem vpije skozi kožo blažijo blokade črevesja, do katerih prihaja zaradi lenosti limfnega obtoka. Ricinovo olje neposredno spodbuja površinski in globinski obtok v limfovodih in krepi organe v trebušni votlini.
Ricinovi obkladki ne le lajšajo zaprtje, ampak tudi zmanjšujejo razne kožne tvorbe kot so: znamenja, bradavice, ciste, zdravijo psoriazo, protin, ledvične kamne.
Za lumbago je treba preko bokov in hrbta polagati obkladke z vročo Epsomovo soljo. V nekaterih primerih je priporočal obkladke z glicotimolinom, ki so skozi kožo spodbujali razstrupljanje in razbremenjevali utrujene ledvice. Pri črevesni mrzlici uporabljamo obkladke iz grozdja, ki ga zmečkamo z lupino vred in položimo v vrečko iz tankega platna preko trebuha in želodca. Obkladkov ne segrevamo, ampak menjamo takoj, ko jih telo segreje, običajno na eno uro. Cel postopek obkladkov naj traja 2-3 ure, če je stanje hudo pa od 4-5 ur z vmesnim 1 urnim odmorom. . K terapiji spada tudi masaža z enakimi deli olivnega, ruskega in belega olja ter tinkture iz benziona in leske. Olje je treba pred uporabo dobro pretresti. Nežno masiramo zgornji hrbtni in vratni predel, potem pa celo območje, če bo telo reagiralo. Masažo izvajamo 3 krat na dan. Masiramo oz. vtiramo tudi žitni alkohol in sicer v noge, spodnji del trebuha na hrbtni strani 2- 3 krat na dan. Bolnik se klistira v začetku z 1 litrom vode, v katero damo 1 zravnano žlico pecilne sode, končamo pa s 1/2 litra mlačne vode z žlico Petrolagarja.
Za splošno dobro počutje je koristno frotiranje in dišavne kopeli. Kopeli odpirajo pore in izboljšujejo izločanje preko dihalnih poti. Najbolj pogosto uporabljamo balzamove, evkaliptove, borove in atomidinske blažilne pare. Uporabljamo 1/2 do 1 čajne žličke na 1-2 litra vrele vode. Doma dišavno kopel izvedemo tako, da sešijemo 4 rjuhe ali vzamemo velik kos platna z odprtino za glavo in prožno pokrivalo ob tej odprtini. Vzemite stolček, nanj položite zvite brisače. Vse
skupaj namestite nad električni kuhalnik z vrelo vodo. Z brisačo zaščitite dostop pare do nog tako, da razgrnete brisačo pred stolček, tam, kjer boste imeli noge. Čim bolj roča je voda, prej bo začela delovati para. Potem goli sedite na stolček, na ramena si nataknite platno in ga zavežite okoli vratu. Če ste še prehlajeni, vtaknite pod rjuho še glavo.
Jodov derivat atomin- zdravi razjede roženice, 2 kapljici atomidina na dan.

V primerih invalidnosti je Cayce priporočal masažo z olivnim ali kikirikijevim oljem in splošne osteopatske postopke s poudarki na vratnih vretencih hrbtenice, v 38 primerih pa v spodnjih delih hrbta. Svetoval je zlati klorid in atomidin.

Preležanine je zdravil z ihtiolom.

Artritis je zdravil s 4 postopki:




  • z obkladki soli in kopelmi boljšamo obtok


  • masaže z olji in izvlečki smol kot so mira in kikirikijevo olje


  • sprememba prehrane, ki spremeni kemično ravnovesje in zmanjša absorbcijo določenih mineralov


  • osteopatska manipulacija 3 vrtanega vretenca, 9 hrbtnega, 4 križnega vretenc


Otrdline na členkih in okoli členkov na rokah so lahko posledica pomanjkljivega izločanja celotnega organizma. Pospešiti je potrebno obtok v zgornjem delu telesa v predelu hrbta ima preko vratnega območja s osteopatskim tretmajem. Otrdline lajša Epsonova sol. Klistiranje vsakih 10 dni bo prispevalo boljše izločanje v organizmu. Pri slabem delovanju prebavil je svetoval dieto z veliko vodne kreše in pesinih listov.




Cayce je bil proti flouriranju vode, ker se flour lahko veže z minerali, ki jih voda vsebuje. Posebej nevaren so spojine z magnezijem, žveplom, železom in podobnim. Pred vsakim floriranjem, bi morali v bistvu analizirati vodo, če bi se hoteli izogniti možnim škodljivim posledicam. Najpomembnejše pri varovanju zob je ravnovesje železa. Važno je varovanje pred železom in železovimi produkti, ki presegajo normalno vrednost.

Za zdravljenje raka je priporočal zajčji serum. Poskusi z zajčjim serumom so bili ugodni. Predpisoval je organski pepel z vodo, obsevanje z živosrebrno ultravijolično svetlobo skozi zeleno steklo. Ultravijolično obsevanje je obsegalo zgornji del hrbta do spodnje hrbtenice, ker je to vzpodbudilo krvni obtok, da je lažje odstranjeval naplavine strupov. Raka je Cayce pojmoval kot prenasičenost organizma s strupi. Zato je priporočal, da se nekaj dni hranimo samo z lubenicami, korenjem in peso. Lubenice ugodno vplivajo na delovanje ledvic, jeter, pesa in korenje pa čistita kri podobno kot trpotčev čaj in mazilo. Dieta prepoveduje maščobe, sladkarije in torte. Kožo umivajte z milom Cuticura in Resinol. Ne pozabite na žafranov čaj in čaj iz papeževe sveče. Osteopatska naravnava 3 in vratnega in 9 hrbtnega vretenca pospeši delovanje žlez, kar ugodno vpliva na bolezen.
Enostavno masažno olje: 60 ml olivnega olja, 60 ml kikirikijevega olja in 7 ml lanolina. Komplicirano masažno olje: Osnova olivno olje, dodatek kikirikijevega olja, kombinacije belega ruskega olja, olja cedrovine, olja žafranovih korenin, olja smrekovih iglic, lanolin, olja zelenike, tinkture benzoina in mire, špirit kafre in terpentina, ovčji loj in /ali gorčično olje. V večini primerov se masira od hrbtenice do udov. V redkih primerih od prstov do udov in hrbtenice. Krožno masiranje pride v poštev za prsi in trebuh.

Pri astmi: zmešajte 120 ml čistega žitnega alkohola ( ne 85% , ampak 190%), dodajte evkaliptovo olje -20 kapljic; benzol 10 kapljic; terpentinsko olje -5 kapljic, razstopino tuloja- 40 kapljic; benzoinovo tinkturo- 5 kapljic. Hranite v 2 x večji posodi ali 1/4 literski steklenici z zamaškom. Raztopino pretresite in dvakrat do trikrat na dan globoko vdihnite v pljuča in bronhije.

Pioreja ali bolezen dlesni se je zdravila z zdravilom Ipsab, tako kot tudi krvaveče dlesni.
Grozdni obkladki so pomagali pri črevesni mrzlici.
Aparature: prvi tip aparature je deloval z radioaktivnimi je bil priklopljen tako, da so električni telesni tokovi tekli skozi aparaturo, ki je delovala kot transformator in v določenih časovnih impulzih pošilajal tokove nazaj telesu. V primerih, ko je bil moten krvni obtok, je to pomenilo, pospeševanje pretoka po krvnih žilah. Če je bil obtok prehiter, je to pomenilo zaviranje krvnega obtoka. Ta aparatura se je največ uporabljala pri motnjah krvnega obtoka in živčnih motnjah.
Druga aparatura je bila tip-mokre celice, ki je delovala po teoriji, da se lahko zelo šibki električni tokovi v navadnih raztopinah kislin, kovin, bakrovih sulfatov razelektrijo v raztropinah zlatih kloridov, kafre, itd., in da se impulzi ( vibracije) razelektritev lahko prenesejo na telo, v katerem povzročijo, da iz zaužite hrane sprejme več določenih sestavin. Temelj zgradbe človekovega telesa so elektronske vibracije. Vsak atom in vsak element telesa, vsak organ in organizem za vzdrževanje potrebnega organskega ravnotožja vibrira z določeno frekvenco svoje elektronske enote. Vsaka celica je življenjska enota in ima sposobnost reproduciranje po prvem zakonu delitve in razmnoževanja. Če se telesu ali tkivu zmanjša sposobnost ohranjanje revnotežja, ki je potrebno za vzdrževanje telesnega obstoja in reprodukcije, potem oslabi tudi njegova elektronska energija. Vzrok je lahko bolezen ali poškodba, kar so zunanji vplivi, lahko pa so vzroki notranji zaradi pomanjkljivega izločanja v telesu ali zaradi oslabitve drugih pogojev, ki spremljajo dogajanje v telesu. ( po navedbi Cayca, Thomas Sugrue: Tam je reka; 1994 str. 225)

Čitanja so predpisovala uživanje zdravil v določenih ciklih, npr. 10 dni nato 3 dni počivanja. Ali zdravilo se jemlje samo ob torkih in četrtkih itd. Čas čitanja je bil vedno dopoldan od 10. 30. in popoldan 0b 15.30.















Ni komentarjev:

Objavite komentar