Fosil

Fosil

7. april 2011

VREDNOSTI BAZIČNOSTI IN KISLOSTI PRI NAPITKIH

Napitki, ki povzročajo bazičnost v telesu: Sadni sokovi: 6,0-7,5 zelenjavni sokovi iz korenja 6,0, iz pese 5,5, iz peteršilja 7,0, iz pšeničnih kalčkov 7,0, iz zelene 6,0. Zeliščni čaji iz zelenih delov: iz alfaalfa: 6,5, detelje 6,0, ginseng 5,0,jagode 5,5,maline 5,5 meta 6,0, poprova meta 6,0, žajbelj 6,0, zeliščni čaji iz korenin; ingver 5,5 ginseng 4,5. Napitki, ki zakisljujejo telo: žgane pijače 1,0,-2,0 vino 2,0, nekakovostna vina 1,0 pivo 2,0, temno pivo 1,5, kava 1,0-2,0 . Kavo uživaje vedno po hrani, saj drugače preobremeni jetra. kavni nadomestki 3,0 (cikorija, divka) Napitki s kofeinom 1,0 ( zelo nevarni) gazirane pijače 1,0 - 3,0, sadni sokovi naravni slajeni 3,0, slajeni z belim sladkorjem 2,0, brezalkoholne pijače umetno slajene 1,0, čaj, črni 1,5,

Ni komentarjev:

Objavite komentar