Fosil

Fosil

7. april 2011

ŽIVALSKI IZDELKI, KI NEVTRALIZIRAJO ALI USTVARJAJO KISLOST

Maslo sveže, nesoljeno: 4,0 soljeno, sveže 3,5, predelano 3,0, Sir zasluzuje in povzroča zakisanost 3,5. Sem štejemo od mehkih ( feta, skuta) do trdih sirov ( ementaler, gavda, brie) kravje mleko surovo 3,5 -4,0, homogenizirano 3,0, smetana sveža 4,0, predelana 3,0, jajčna krema brez sladkorja 3,0, s sladkorjem 2,0, sladkorjem in konzervansi 1,5, jajca rumenjak ( surov, v mehko kuhan, skrknjen) 4,5 beljak 3,5 celo jajce 2,5 kozje mleko surovo 4,5 homogenizirano 3,5, sirotka iz kravjega mleka 4,0, dobro živilo, a lahko povzroča večje količine sluzi, posebej naj pazijo tisti, ki imajo glukozno intoleranco. Iz kozjega mleka 4,5 , lahko ga v manjših količinah uživajo tudi tisti z glukozno intoleranco. jogurt navaden 4,0, slajen 2,0.

Ni komentarjev:

Objavite komentar