7 stvari, za katere je bolje, da jih ne storimo takoj po jedi:
- ne kadite – znanstveniki so dokazali, da je že ena cigareta po hrani isto kot bi pokadili 10 cigaret. Povečujemo si možnost, da zbolimo za rakom.
- ne jejte sadja- sadje takoj po kosilu napne želodec z zrakom. Sadje jeste 1 do 2 uri po obroku ali 1 uro pred obrokom.
- ne pijte čaja- proteini, ki jih dobimo s hrano, se bodo učvrstili tako otežili prebavo.
- ne odpnite si pasu – popuščanje pasu po jedi lahko pripelje do zapleta in zastoja v črevesju.
- ne kopajte se - kopanje poveča cirkulacijo krvi v ruke, noge in telo, zato se količina krvi okoli želodca zmanjša. To oslabi prebavni sistem v želodcu.
- ne sprehajajte se – pregovor pravi, da kdor kosilu naredi 100 korakov, bo živel 99 let. Žal to ni točno. Sprehajanje moti prebavni sistem pri absorbiranju hranljivih snovi iz hrane.
- ne spite - hrana ki smo jo zaužili se ne bo dobro prebavila. To vodi do želodčnih problemov in infekcije v črevesju.
Ni komentarjev:
Objavite komentar