Fosil

Fosil

2. februar 2012

PREPROSTI RECEPTI ZA ZDRAVJE

Če imamo peptično razjedo, je najprimerneje, da pijemo vodo, en kozarec, pol ure pred glavnimi obroki. Vodo pijemo še 2 kozarca pred spanjem in med oziroma nekaj časa po kosilu.

Za izdelavo hormonov in celičnih ovojnic in živčnih membran sta potrebni omega 3 ( alfa linolenska kislina) in omega 6 (linolenska kislina). Najbogatejši vir omega 3 je laneno olje, omega 6 pa sončnično in rumenikino olje. Pomanjkanje esencialnih maščob se kaže v izpadanju las, neplodnosti, šibkosti, okvarjenem vidu, upočasnjeni rasti, ekcemom, jetrnih in ledvičnih okvarah in drugih motnjah. Povečano uživanje esencialnih maščob je nujno potrebno, pri boleznih, ki nastajajo zaradi okvar živčnih membran, ki jih lahko povzroči alkohol. Med bolezni živcev spada tudi multipla skleroza.

Vaše spanje se lahko izboljša, če boste pred spanjem popili kozarec vode in na jezik položili ščepec soli. Pazite le, da se soljo ne dotaknete neba.

Če se vam vrti in se vas loteva omedlevica, popijte kozarec vode in začnite uživati dovolj vode na dan. Povečajte tudi uživanje soli.

Angiozna bolečina, ki se širi v levo roko jo lahko povzroči kronična dehidracija. Tudi težave angine pektoris so pogojene s premalo pitja vode. Začnite piti dovolj vode na dan in redno hoditi.

Barva seča mora biti skoraj brezbarvna ali le rahlo rumena. V nasprotnem primeru pijete premalo vode. Popijte jo do 2 litra dnevno. Seveda ne smete biti ledvični bolnik. Če povečate pitje vode, morate povečati tudi uporabo soli. Mišični krči v nočnem času so lahko znak pomanjkanja soli. Krči v mišicah, ki niso preutrujene so ponavadi znak, da nam manjka soli. Prav tako bi morali poskrbeti, da uživamo dovolj mineralov in vitaminov, ker se telo z vodo čisti in izpira pri tem tudi rudninske snovi. V prehrano uvrstimo sadje in zelenjavo.

Vir: dr. F. Batmanghelidj: Telo kliče po vodi, Ara, 2000

Ni komentarjev:

Objavite komentar