Fosil

Fosil

28. marec 2012

PROBIOTIKI

Med probiotiki na tržišču, ki so človeškega izvora in so sposobni preživeti na poti skoti želodčno-črevesni prehod sta dva seva: L .rhamnosus GG 819 in L. acidophilus DDS-1 (16), navaja knjiga Vojna ali mir z bakterijami.

Danes zdravilstvo alternativne medicine govori o tem, da so prebavila v bistvu svoj imunski sistem človeka. Če ne delujejo tako kot bi morala, človek prej ali slej zboli. V črevesju živi okoli 2000 družin mikroorganizmov. To številko so že nekajkrat popravili in verjetno ni dokončna. Tehtajo okoli 2 kg in živijo v črevesju.

Za L. acidophilus DDS-2 je znano, da proizvaja naravni antibiotik "acidofilin" in močno zavira delovanje mnogih patogenih bakterij. Dokazano najmanj 23, med njimi pa salmonelo, streptokoke, stafilokoke, E. coli in druge, ki povzročajo diarejo. Ugotavljajo, da deluje tudi preventivno in na zdravljenje tumorjev in to kar za 41 % prepreči rast tumorskih celic.

Super seva, ki bi učinkoval na vse, kar vpliva na dobro zdravje, žal ni. Probiotiki delujejo na treh ravneh.
1. Na ravni črevesne mikroflore delujejo na druge mikroorganizme tako, da koristen podpirajo in slabe zavirajo.
2. Na ravni črevesne sluznice očistijo kvasovke vključno s kandido, ki jo odluščijo od sten, krepijo sluznico in preprečujejo vnetja .
3. Na ravni imunskega sistema , ker neposredno spodbujajo odziv imunski h celic.

Črevesni floro najbolj poškodujemo z jemanjem antibiotikov.

Driska ima lahko različne vzroke. Toksične snovi uspešno vsrka glina, silicij in aktivno oglje, vse lahko dobite v lekarni. Pomagajo izločiti tisto, kar se zaužili in delujejo protivnetno. Probiotiki pa so v prednosti, ker delujejo dlje in ustvarijo okolje, ki je za slabe organizme neugodno in hkrati pospešujejo razmnoževanje koristnih mikroorganizmov. Najbolj učinkovite so mešanice sevov. Večina sevov za preživetje potrebuje nizke temperature. L. Acidophilus DDS-1 je obstojen tudi na sobni temperaturi, zato je lahko del naše potujoče lekarne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar