Fosil

Fosil

27. februar 2014

JABOLČNI KIS KOT ZDRAVILO

Jabolčni kis z medom je znan že iz ljudskega zdravilstva pri ohranjanju zdravja in dvigu imunskega sistema. Pijemo ga pri vnetju sklepov, slabi prebavi, vnetju mandeljnov, bolečem grlu in prehladu. Jabolčni kis se zelo razlikuje od vinskega in alkoholnega kisa, saj je edini kis, ki deluje bazično in ne kislo.

Zdravilni učinki jabolčnega kisa kot obkladka presegajo učinke ledenih obkladkov pri oteklinah, ki so posledica poškodb mehkega tkiva kot je zvin ali nateg mišice. Jabolčni kis zmanjšuje bolečine inza polovico skrajša čas celjenja poškodbe. Učinkovito zmanjšuje otekline. Tkanino namočimo v jabolčni kis, jo položimo na oteklo mesto- Vse skupaj lahko ovijemo še v plastično folijo, da zadržimo vlago. Če imamo zelo občutljivo kožo, kis razredčimo z vodo v razmerju ena proti ena, do celo ena proti tri, pa bo še vedo učinkovit.

Če je povrhnjica kože poškodovana, odrgnjena ali porezana, jo,  preden namestimo kisove obkladke, namažemo z vazelino ali kako drugo kremo in tako preprečimo, da bi kis dodatno dražil kožo. Obkladke lahko uporabljamo uro do dve dnevno.

Vir. Julian Baker: Bowenova tehnika, Gnostika, 2006; 158 str.

Ni komentarjev:

Objavite komentar