Fosil

Fosil

27. februar 2014

SODA ZA NAMAKANJE PERILA

Soda za namakanje perila je bila v preteklosti pogosto v uporabi, preden so na tržišče prišli pralni praški. Sodo za namakanje je danes težko najti v ptrgovinah, ima pa številne zdravilne učinke pri oeklih sklepih, kjer ni vnetja.

Soda za namakanje perila z ozmozo izvleče iz oboleelega mesta odvečno tekočino.Lahko jo pustimo učinkovati vso noč.Nujno pa je, da oraske in odrgnine na koži prej namažemo z vazelino, drugače soda za namakanje perila povzroči neznosno srbenje kože.

Kristali sode za namakanje perila so ponavadi v prodaji v velikosti kristalov grobo mlete soli, če so večji, jih pred uporabo zdrobimo na primerno velikost, zavijemo v gazo ali drugo tkanino in dobro zavežemo v zavoj, ki naj bo velik 10 x 10 cn. Položimo ga na oteklo mesto in zavežemo z elastičnim povojem. Ovaj lahko pritrdimo tudi z razrezanim kosom ženske nogavice ali najlonke. Vse skupaj povijemo z brisačo. Soda lahko potegne iz oteklega kolena npr. tudi do skodelice in več tekočine.

Obkladek iz sode za namakenje perila lahko uporabimo VSAK DRUG večer, največ pa trikrat tedensko. Uporabljmo sodo za namaknje prerila.

Vir: Julian Baker: Bowenova tehnika , Gnostika, 2006; 158 str.  

1 komentar:

  1. Pozdravljeni,sam imam od nedavnega težave z kolenom. Nabira se mi voda.. zanima me ,če ste z sodo za namakanje,mislili sodo bikarbono?
    Hvala za odgovor..

    OdgovoriIzbriši