Afriški apnenec je ime za lupino nojevega jajca, ki se uporablja pri vodenici, zastoju vode v tkivu. Lupino moramo zdrobiti v prah, ki ga uživamo pred jedjo in po njej po 1/2 čajne žličke. poplaknemo s čajem ali vodo. Tudi kamne sečne kisline si že pred 4000 let v Mezopotaniji zdravili z zmletimi jajčnimi lupinami, ki vsebujejo 97% kalcijevega karbonata. Najboljše so lupine, ki ostanejo po tem, ko so se zvalili mladički. Človekovo telo veliko lažje uporabi kalcijev karbonat, ki je naraven in podoben tistemu v človekovem telesu.
Star recept pri krhkih kosteh, osteoporozi ter za lažje celjenje kosti pri zlomih je, da kokošje jajce namočimo v limonin sok ali kis čez noč. Zjutraj bi moralo jajce plavati v kožici (opni) v kozarcu, lupina pa bi se morala raztopiti. Tekočino, v kateri se je raztopila lupina popijemo. Pijemo najmanj mesec dni.
Vir slika: Wikipedija
Pukownik, Peter: Almanah letnih časov ( zbirka Sveta Hildegarda)
Ni komentarjev:
Objavite komentar