Fosil

Fosil

4. april 2009

SMARAGD

Smaragd je dragi kamen. Značilno zeleno barvo mu dajejo primesi kroma, njegovi kristali pa so krhki in pogosto razpokani. Posebej redki so temno zeleni popolni kristali, ki tudi v umetni svetlobi ohranijo naravno barvo. Najlepše smaragde najdemo v odprtih kopih v Kolumbiji, poleg tega pa smaragde kopljejo tudi v Indiji, Sibiriji, Novem Južnem Walesu in na Uralu.

Sveta Hildegarda je svetovala uporabo smaragda, kadar ima človek v sebi veliko sluzi in sline. Posebej pa pri kroničnem katarju notranjih organov, vnetju mehurja, vnetja obnosne votline, vnetje srednjega ušesa, limfni zastoj, otekle bezgavke, slabo prekrvavljene noge. Recept: smaragd, lahko tudi več manjših, lanena krpa, 1/2 do 1 litra vina, fižolova moka. Postopek: Potrebujemo dve posodi. Čez prvo napnemo laneno krpo, ki jo pričvrstimo z elastiko ali gumo. Na krpo položimo smaragd. Čezenj zlivamo vino. Ko je posoda polna, snamemo krpo, jo namestimo na drugo posodo in postopek ponovimo najmanj 10 krat. Tako pripravljeno vino pretočimo v steklenice. Nato vzamemo 1/8 l smaragdovega vina, 2 žlički fižolove moke ter si pripravimo kašo, ki jo v akutnih primerih uživamo 1-2 krat na dan. Pri kroničnih obolenjih kašo uživamo 3-4 krat tedensko. Kašo pripravimo tako, da fižolovo moko vmešamo v smaragdovo vino. Ob nenehnem mešanju počakamo, da za hip zavre. Kašo uživamo po žličkah. Poleg tega večkrat na dan popijemo 3-5 krat na dan šilce smaragdovega vina. To pomaga odpraviti zasluzenost v glavi.

Smaragd dobro deluje na vid in na celotno področje srčne čakre. Niža krvni pritisk in umirja živčni sistem. Uporablja se tudi pri gripi, astmi in vseh boleznih dihal. Blaži opekline in razdraženo kožo, zdravi otroške bolezni in ureja prebavo. Uporabljajo ga celo proti bolečinam pri porodu. V odnose vnaša harmonijo, pomaga pri premagovanju nespečnosti in depresij, spodbuja k izražanju. Razvija višje energetske nivoje in nevtralizira sevanje.

Pri zdravljenju pazite na ponaredke, kajti danes je moč kupiti tudi cenene umetne smaragde. Dobre imitacije smaragda imajo trgovsko ime Smaril.


Vir: Wikipedija
Reinhard Schiller: Sveta Hildegarda: Razstrupljanje telesa

Ni komentarjev:

Objavite komentar