Fosil

Fosil

10. maj 2009

GRENIVKA (Citrus paradisi) - GRENIVKINA SEMENA - GRENIVKINE PEČKE


Družina Rutaceae
Učinkovine: pečke vsebujejo flavonoide, fenolne snovi, aminokisline, maščobne kisline, vitamine B skupine, E, C, kalij, kalcij, kalij, natrij, fosfor, železo, magnezij, silicij, žveplo.
Zdravilni učinki: Grenivka in pomelo izboljšujeta prebavo, poživlja peristaltiko, pospešuje izločanje ostankov presnove, čisti jetra, , zdravi sluznice, omogoča izločanje sluzi iz dihalnih in prebavnih poti. Sveže stisnjen grenivkin sok je eno najučinkovitejših sredstev za raztapljanje apnenih oblog na žilah.

Grenivka je odličen pripomoček pri hujšanju, a kaj ko hkrati spodbuja apetit.

Izvlečki iz pečk delujejo proti mikrobom, priporočajo pri bakterijskih glivičnih, viroznih in zajedavskih okužbah. Uporabljamo ga proti prehladu, gripi, vnetem grlu, okužbah prebavil, driski. Razredčen izvleček grenivkinih pečk uporabljamo za:- nego in čiščenje nečiste kože,- nego dlesni in ustne votline,- pripravo kopeli za nego nog in nohtov,- pripravo kopeli za intimno nego,- nego lasišča posebej pri prhljaju.

Rastlina in plod sta bila prvič omenjena okoli l. 1750, kot njuni domovini se omenjata otoka Barbados in Jamajka ( bivša »Zahodna Indija«). Plodovi so veliki, kiselkastega in trpko-grenkega okusa.

Pri nas prodajajo izvleček iz grenivkinih pečk pod imenom Grenifit.

Pred uporabo morate Grenifit kapljice izvleček iz grenivkinih pečk vedno ustrezno razredčiti!
Nega in čiščenje nečiste kože:

Količini emulzije za čiščenje kože ali losjona za nego, ki je potrebna za enkratni nanos, dodajte 3 kapljice Grenifit izvlečka iz grenivkinih pečk.

Nega dlesni in ustne votline:5 kapljic Grenifit izvlečka iz grenivkinih pečk razredčite v 100 ml vode in s tako pripravljeno raztopino izpirajte ustno votlino ali grgrajte.Na ovlaženo zobno ščetko nanesite 2 do 3 kapljice Grenifit izvlečka iz grenivkinih pečk in nežno masirajte dlesni.

Priprava kopeli za nego nog in nohtov:10 l vode dodajte 30 do 50 kapljic Grenifit izvlečka iz grenivkinih pečk.

Priprava kopeli za intimno nego:1l vode dodajte 10 kapljic Grenifit izvlečka iz grenivkinih pečk.

Nega lasišča:Količini šampona, ki je potrebna za enkratno umivanje las, dodajte 5 kapljic Grenifit izvlečka iz grenivkinih pečk.in nežno vtrite v lasišče. Pustite delovati 3 do 5 minut, nato lase in lasišče temeljito izperite.

Pri kandidiozi uporabljamo kapsule (125 g izvlečka v prahu9 Prve 3 dni po 1 kapsulo na dan, potem od 4-10 dneva jemljemo 1 kapsulo 3 krat na dan od 11. do 28 dne pa po 2 kapsuli dvakrat do 3-krat na dan. Koncentriran izvleček: jemljemo za isti namen 4-12 kapljic v skodelici vode ali sadnega soka. Isto razmerje uporabimo za grgranje pri vnetem grlu.

OPOZORILO:
Ne uporabljajte Grenifit kapljic izvlečka iz grenivkinih pečk, če ste alergični na (preobčutljivi za) njegove sestavine, otrocih stari manj kot 7 let. Nikoli ne uporabljajte nerazredčenih kapljic!Lahko se pojavijo preobčutljivostne reakcije na koži. Pazite, da nerazredčene kapljice ne pridejo v stik z očmi ali sluznicami. V tem primeru sluznice ali oči obilno sperite pod tekočo vodo in v primeru poškodbe oči poiščite zdravniško pomoč.

Več si lahko preberete v knjigi: Shalila Shalamon: Čudež iz grenivkinih pečk (slika, vir:http://www.om-ezoterika.sempco.si/Detajl.asp?id=9789619034873
Viri: http://www.mb-lekarne.si/index.php3?p=izdelki_grenifit_kapljice_izvlecek_iz_grenivkinih_peck

Naravna zdravila, MK; 2007
Dario Cortese: Sadje moč naravne hrane

Ni komentarjev:

Objavite komentar