Fosil

Fosil

10. marec 2010

Coenzyme Q10

Pakiranje: 90 kapsul

Izdelek Calivite.

*************************

Kapsule vsebujejo koencim in druge antioksidante, ki so nujni za energetske procese. Namenjene so osebam, starejšim od 35 let.

Koencim Q10

Koencim - Q10 (CoQ10, ubikinon) je vitaminom podobna snov. Spominja na vitamin E, vendar ima močnejše antioksidantne lastnosti. Kot katalizator pospešuje in preusmerja nekatere biokemične procese. Koencim Q10 je nujen za nemoteno ohranjanje biokemičnih in bioloških procesov ter za zdravo funkcioniranje organizma.

Pomanjkanje Q10 vodi v moteno energetsko preskrbo celic in povzroča različne težave v delovanju vitalnih organov. To se zgodi že pri zmanjšanju nivoja Q10 za 25 odstotkov. Do tridesetega leta starosti telo samo proizvaja Q10, vendar pa količina proizvedenega koencima pada v sorazmerju s starostjo, zato ga je potrebno pozneje nadomeščati s prehrano ali s prehranskimi dodatki.

Opozorilo!

- Zaščititi ga morate pred toploto in svetlobo! Čisti koencim Q10 izgublja svojo vrednost pri temperaturah nad 35 stopinj Celzija (95 stopinj Fahrenheita).

- Koristni učinki koencima Q10 se pokažejo po daljšem času in jih običajno lahko opazimo šele po nekaj tednih od začetka rednega uživanja. Kdor se počuti bolje že po nekaj dneh, pomeni, da mi je primanjkovalo kar precej koencima Q10. Za preprečevanje ponovnega pomanjkanja je priporočljivo uživanje vzdrževalnega odmerka med 10 in 30 mg Q10 na dan.

- Nosečnice in doječe matere se morajo pred jemanjem koencima Q10 posvetovati z zdravnikom.

******************************************************

Uporaba:

Če zdravnik ne določi drugače, 1 do 3 kapsule dnevno.

Sestavine:

- CoQ10 - 10 mg
- Betakaroten - 1000 IE
- Vitamin E - 10 IE
- Selen - 10 mcg

******************************************************


Če želite izdelek naročiti ali se včlaniti v Calivito, pišite na andreja.plenicar@gmail.com ali  urska.mitrovic@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar