Fosil

Fosil

10. marec 2010

Energy & Memory

Pakiranje: 90 tablet.

Izdelek Calivite.

**********************************************************

Za jasne misli in več energije!

Ali ste povsem zadovoljni s svojo psihofizično pripravljenostjo? Se zavedate, da so vaši možgani organ, ki potrebuje največ kisika in da so zato najbolj ogroženi? Ste se že kdaj počutili popolnoma utrujene, izčrpane, in to ne samo telesno, ampak tudi duševno?

Obstaja rešitev! Redno jemanje določenih snovi pomaga ohranjati duševno svežino, izboljšati koncentracijo in povečati telesno vzdržljivost. Dokazano je, da ljudje, ki skrbijo za možgane in celotno telo, znatno dlje živijo. Poleg tega je njihovo psihofizično stanje mnogo boljše in tudi zadovoljni so z življenjem.

Približno vsakih sedem let se vse celice našega telesa obnovijo. Zatem pa zaradi številnih stresnih stanj, depresije in pomanjkanja ustrezne hrane za naše možgane določeno število celic izgubimo. Posledično se zmanjša moč pomnjenja podatkov, pojavita se raztresenost in pozabljivost. Čez čas lahko okvare zdravih živčnih vlaken povzročijo resna obolenja, kot so Parkinsonova ali Alzheimerjeva bolezen. Eden od povzročiteljev teh okvar je vsekakor močan škodljiv učinek prostih radikalov, zato posledično sledijo pomanjkanje energije, kronična utrujenost, degenerativne bolezni in težave s pomnjenjem.

Poleg omenjenega našemu telesu in spominu škodijo tudi: alkohol, kajenje, razni sedativi, slaba možganska prekrvitev, nepravilno delovanje ščitnice, stalen in hujši stres, depresija, nepravilno in neredno prehranjevanje, telesna in duševna nedejavnost.

Zmanjšanje živčnih celic lahko preprečimo in tudi ohranimo telesno gibljivost, če po 30. letu začnemo redno jemati ustrezna, celovita prehranska dopolnila, ki pospešujejo možgansko delovanje in pomagajo mišicam. Takšno prehransko dopolnilo je tudi Energy & Memory, saj vsebuje učinkovine, ki so bistveno pomembne za obnavljanje celic – antioksidanta holin in lecitin, vitamina C in E, cink in selen. Dodan ima tudi magnezij, ki je nujen za tvorjenje energijsko bogatih molekul in za prenos dražljajev, ter gvarano, ki učinkuje stimulativno.

Gvarana

Uporabljajo jo kot spodbujevalno sredstvo proti utrujenosti. Pomaga pri delovanju osrednjega živčnega sistema in nadledvične žleze. Spodbuja občutek duševne svežine in lahko izboljša delovanje srca in krvnega obtoka ter pomaga pri presnovi ogljikovih hidratov. Številne študije so potrdile, da blagodejno deluje na vnetja mišic in zagotavlja dodatno energijo.

Lecitin

Je potreben za optimalno delovanje možganov, učenje in pomnjenje. Ta naravna maščoba je sestavni del vseh celičnih sten v telesu.

Holin

Je nujno potreben pri prenosu živčnih signalov. Pomembno vlogo igra tudi v procesu pomnjenja. Če ga telesu primanjkuje, se poškoduje kratkoročni spomin, ker možgani niso sposobni skladiščiti novih podatkov. Ta problem pesti tako šolarje kot tudi aktivne posameznike, najpogosteje pa starejše ljudi.

Vitamin E

Celične ovojnice pomaga očistiti škodljivih prostih radikalov.

Vitamin C

Pomaga preprečevati verižno tvorjenje in kopičenje prostih radikalov.

Cink

Je nujno potreben pri delitvi celic ter za njihovo obnovo in rast. Pomaga ohranjati možganske celice, tako da jih ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Selen

Pospešuje izkoriščanje vnesenega kisika ter s tem oskrbo možganov s kisikom. Hkrati je eden najmočnejših antioksidantov.

Magnezij

Je nujno potreben pri kostni presnovi (skupaj c kalcijem). Lahko pomaga pri depresiji, vrtoglavici, oslabelosti, trzanju išic in visokem krvnem tlaku. Če ga primanjkuje, to negativno vpliva na prenos živčnih in mišičnih impulzov ter povzroči preobčutljivost in živčnost.

************************************************

Uporaba:

Če zdravnik ne določi drugače, 3-krat 1 tableta dnevno.

Energy & Memory - sestavine:

- Holin - 200 mg
- Gvarana, izvleček (stand. 22% kofein) - 100 mg
- Lecitin - 100 mg
- Vitamin C - 60 mg
- Vitamin E - 10 mg
- Magnezij - 50 mg
- Cink - 5 mg
- Selen - 20 mcg

**********************************************************


Če želite izdelek naročiti ali se včlaniti v Calivito, pišite na andreja.plenicar@gmail.com ali  urska.mitrovic@gmail.com

2 komentarja:

  1. Tale izdelek res da energijo. Čist drugače se počutiš, če vzemaš redno. S kombinacijo Full spectrum je pa še boljše.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja se strinjam. Dejansko deluje in daje energijo. Poleg full spectruma pa zraven priporočam še c vitamin.

    OdgovoriIzbriši