Fosil
10. april 2011
PRIPRAVA SADENGA ŽELEJA OZ. SADNEGA SIRA
Sadje najprej zmiksamo s paličnim mešalnikom ali zmeljemo v čim bolj suho kašo. Razpredimo jo na pladenj ali plitek pekač. Pladenj obložimo s peki papirjem ali alufolijo. Pladenj postavimo v električni sušilnik ali v pečico in sušimo pri 50 stopinjah Celzija. Vrata pečice zataknemo s kuhalnico, da so priprta in lahko skoznje hlapi para. Ko je sušenje končano dobimo trdo tanko plast, ki je podobna usnju. Narežemo na trakove ali kocke in shranimo v temnem, hladnem, suhem prostoru. Med posamezne plasti položimo povoščen papir, da se plasti ne zlepijo. Sadni sir predstavlja dober in zdrav posladek za otroke. Pride pa tudi prav v času, ko si moramo pripraviti dalj časa obstojen zaloge npr. v primeru naravnih nesreč.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar