Fosil
7. april 2011
VREDNOSTI BAZIČNOSTI IN KISLOSTI PRI ŠKROBNIH ŽIVILIH
Bazična škrobna živila: esenski kruh 4,5, kosmiči, misliji 4,5, krompir neolupljen 5,5, moka iz marante 6,0, Škrobna živila, ki ustvarjajo kislost: otrobi 3,0, močnati izdelki pripravljeni pri temperaturah nad 150 stopinj iz predelane moke: (palačinke, vaflji, kolački, pecivo): koruzni izdelki 2,0, ovseni 2,0, pirini 2,5, pšenični 1,5, riževi 2,0, rženi 2,0. Izdelki iz biološko pridelanih žit, pri temperaturi nad 150 stopinj: koruzni 2,5 ovseni 2,5, proseni 3,0, pšenični 2,0, riževi 2,5, rženi 2,5. Pečeni izdelki pri nad 150 stopinjah s kalčki: proseni 3,5, pšenični 2,5, rženi 3,0. Kosmiči iz nepredelanih žit, pripravljeni hladno 3,0. iz predelanih žit, slajeni , pripravljeni toplo 2,0. Krekerji: nepredelana ržena moka 3,5, nepredelana riževa moka 3,0, nepredelan pšenična moja 3,0, iz predelane moke 2,0. Testenine: polnozrnate iz artičokine moke 3,0 polnozrnate 2,5 iz predelane moke 1,5, iz predelane moke in slajeno 1,0. Pecivo; iz polnozrnate moke z medom 2,5, iz predelane moje s sladkorjem 1,0, Pokovka: brez dodatkov 3,0, z maslom 3,0, soljena 2,5, soljena in z maslom 2,5,
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar