- Na tešče popijte sveže stisnjen limonin sok. Ne mešajte ga z vodo, ker potem zakisljuje.
- V vsakodnevne obroke uvrstite sladki krompir in lečo.
- Sveže zelena zelenjava alakalizira: endivija, zeleni ohrovt, gorčica, repa.
- Juham dodajate miso ali alge. začinjajte z ingverjem ali redkvijo.
- Med žiti porabljajte proseno kašo, biološko pridelan oves, divji riž, kvinojo. Divji riž pa ni primeren, če ste že tako zakisani, da imate naluknjajo oz. prepustno črevo. Kar pomeni, da je telo že tako obremenjeno s strupi v krvi, da bi ga polnozrnata žita in divji riž energetsko zelo izčrpala, saj za presnovo potrebujejo veliko energije.
- Kruh, testenine, moko zamenjajte z gomoljnicami, ki tvorijo baze: repo, sladkim krompirjem, rumeno kolerabo, jicamo, repincem, lotosovo korenino, še posebej priporočajo redkev diakon, tarovo korenino, čebulo, kolerabico, pastinakom in redečo peso.
- Pojejte več obrokov sadja dnevno. Najboljše so lubenice, dinje, melone, ki delujejo zelo bazično. Načelo večina sadja deluje rahlo do močno bazično.
- Pijte sadne in zelenjavne sokove ter veliko vode. Lahko posegate po alkaliziranih vodah kot je Evitan.
- Uživajte prehranska dopolnila: magnezijev ioniziran glicinat, magnezijev askorbat, magnezijev citrat. Vitamin C. Spomnite se, da vitamin C ščiti vaše žile in srce bolj kot karkoli. Po 50 letu je skoraj obvezno prehransko dopolnilo. Napitki iz zelene pšenice, ješprenja, kalčkov. Soda bikarona je zelo bazična ( za hitro pomoč), a zelo hitro nevtralizira HCL v želodcu, kar pomeni, da oteži in upočasni prebavo ter zmanjša absorpcijo mineralov. Bazični preparati so lahko v obliki kapsul ali zelenih napitkov.
Fosil
8. junij 2011
PREPROSTI NASVETI ZA POVEČANJE ALKALNOSTI TELESA
Če želite zakisanemu telesu povrniti kislinsko-alkano ravnovesje, pri prehrani upoštevajte sledeče nasvete:
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar